Aeroportul Brașov mai mic decât Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Vezi ce se propune:

Last Updated on mai 18, 2017 După 15 ani, consilierii județeni au realizat că Aeroportul Brașov va fi mai mic decât cel din Sibiu sau Târgu Mureș, iar din cauza pistei foarte scurte nu vor putea ateriza aeronave mari. De exemplu, Aeroportul Cluj pornește un program de mărire a pistei care-i va permite în 5 ani zboruri către SUA și Canada (New York și Montreal)

Consilierul judeţean braşovean Ionel Spinean (PER) citat de bzb.ro: „În forma finală a studiului de fezabiliate din luna decembrie a anului trecut se arată că viitorul aeroport va putea prelua 200 de pasageri pe oră.

Aeroportul Brașov mai mic decât Sibiu, Târgu Mureş sau Timişoara. Vezi ce se propune: 1

De asemenea, este prevăzută o pistă de decolare-aterizare cu o lungime de 2.850 metri, cu posibilitatea de prelungire până la 3.300 de metri. Practic, este vorba de un aeroport categoria C-D.

Aeroportul de la Sibiu are o pistă cu o lungime de 3.000 de metri şi o capacitate de procesare de 300 de pasageri pe oră. Aeroportul de la Târgu Mureş are o pistă cu o lungime de 3.600 de metri, după ce a fost prelungită cea iniţială cu 1.600 de metri, iar capacitatea de procesare este de 580 de pasageri pe oră.

Aeroportul de la Timişoara are o pistă de 3.500 de metri, pe care poate ateriza orice tip de aeronavă, şi o capacitate de procesare de 800 de pasageri pe oră, dintre care 500 pentru rute interne.

Din punctul meu de vedere, actuala pistă a aeroportului de la Braşov ar trebui prelungită până la 3.500 de metri, astfel încât să nu mai existe restricţii în ceea ce priveşte aeronavele care pot ateriza, mai ales că este vorba şi de componenta cargo, care presupune transportul mărfurilor”,

Previous Story

Brașov: ATENȚIE! Restricții de circulație cu ocazia Maratonului Internațional! Vezi străzile afectate:

Next Story

Brașov noaptea muzeelor 2017. Vezi ce poți vizita: