Aeroportul Brașov. Ambiții! Au schimbat categoria, să nu fie ca cel de la Sibiu sau Târgu Mureș

Last Updated on mai 10, 2017 Construcția Aeroportului din Brașov este blocată din lipsă de finanțare dar și din cauza procedurilor. Autoritățile județene, după 20 de ani, nu știu cum trebuie construit: Parteneriat cu autorităţile publice, cu investitori privaţi sau concesiunea obiectivului în cazul Aeroportului Braşov Ghimbav?
Pentru a găsi răspunsul vor să facă un studiu care costă doar 130,000 de lei. După elaborarea documentului se va decide practic modalitatea de finalizare a investiţiei.

​Consilierii judeţeni nu mai sunt mulţumiţi de modul în care a fost gândit proiectul aeroportului şi vor să-i schimbe clasificarea. Aleşii judeţului au propus şi au aprobat modificarea clasificării aeroportului de la Ghimbav. Ecologistul Ionel Spinean vrea o clasificare superioară celei discutate până acum, pentru că aşa cer şi investitorii cu care a discutat personal, informează rttbrasov.ro.

Aeroportul Brașov. Ambiții! Au schimbat categoria, să nu fie ca cel de la Sibiu sau Târgu Mureș 1

“Dacă se porneşte cu o categorie inferioară, ajungem undeva, ca să vă dau un exemplu mai simplu, mergem Sibiu sau Târgu Mureş ca şi categorie sau ne ducem la o categorie spre Otopeni. În analizele şi studiile care s-au făcut, nu de către Aparat ( n.r. Consiliul Judeţean) ci de alţi investitori, în toate discuţiile pe care le-am avut a fost o categorie B, o categorie superioară”, a explicat Ionel Spinean, consilier judeţean PER.

“În continuare problema aeroportului de la Ghimbav este cea mai importantă pe care Consiliul Judeţean încearcă să o rezolve, acuma sunt diverse puncte de vedere. Am înţeles că executivul a mers pe ideea unui aeroport de mărime mică şi s-a propus în comisia economică, printr-un amendament, de a se clasifica pentru un aeroport de mărime mare.

Eu zic că asta e cea mai bună variantă, cel puţin aşa am înţles de la colegii mei şi mă bucur că au luat această atitudine, pe care noi o susţinem”, a precizat Radu Mitric, consilier judeţean PSD.

Consilierii judeţeni au aprobat finanţarea studiului de fundamentare. Conform legii, în orice situaţie în care o entitate contractantă intenţionează să realizeze un proiect prin atribuirea unui contract pe termen lung, care să cuprindă executarea de lucrări şi operarea rezultatului lucrărilor, este obligată să elaboreze un studiu de fundamentare.

Acesta va demonstra necesitatea şi oportunitatea realizării proiectului.

Previous Story

Brașov: Restricţii în trafic, pentru un exerciţiu tactic şi două competiţii sportive

Next Story

Brașov: Ministerul Apărării face recrutări de tineri pentru carieră militară. Vezi ce locuri sunt disponibile: