Brașov: CRIZĂ de șoferi la RAT! Angajează acum pensionari și șoferi part-time. Vezi ce salariu poți primi:

Last Updated on aprilie 8, 2017 Brașov: CRIZĂ de șoferi la RAT! Angajează acum pensionari și șoferi part-time. Vezi ce salariu poți primi: 1
RAT Brașov se confruntă cu o serioasă criză de șoferi. Pentru a respecta planul mașinilor aflate în trafic, compania mai are nevoie de cel puțin 75 de șoferi.
Cum la ultimele anunțuri de angajare nu s-au prea prezentat doritori, compania a decis să angajeze pensionari sau șoferi part-time.
Condiţia impusă pentru angajările de acest tip este ca persoana interesată să aibă permis de conducere categoria D, dar şi atestat de transport persoane.

„Deficitul de şoferi se relectă şi în dificultăţile pe care le întâmpinăm în îndeplinirea planului de servicii, respectiv în asigurarea tuturor curselor planificate. Sunt zile în care din cauza lipsei de şoferi unele curse planificate nu pot fi efectuate”, a explicat Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RATBV SA citat de bzb.ro.

stiri brasov rat criza soferi

În ceea ce priveşte nivelul salarial, în conformitate cu datele prezentate de oficialii societăţii, venitul mediu net în luna ianuarie al unui şofer de autobuz/troleibuz a fost de 2.200 de lei, în această sumă fiind incluse atât bonurile de masă, cât şi orele suplimentare şi alte sporuri. Cei care vor să se angajeze la RATBV îşi pot depune CV-ul la sediul societăţii de pe strada Hărmanului nr. 49, prima probă pe care o vor da urmând să fie un test psihologic.

Purtătorul de cuvânt al RATBV a precizat că, după angajare, la început, pentru a cunoaşte traseele pe care trebuie să le parcurgă, noii şoferi vor fi îndrumaţi de colegi cu experienţă.

„Avem deja mai mulţi pensionari care s-au angajat la RATBV, fie cu normă întreagă, fie part time, în special dintre cei care au fost angajaţi ai societăţii şi au vrut să rămână în câmpul muncii şi după pensie. În ultimele luni, am reuşit să păstrăm un echilibru între plecările din societate şi noile angajări efectuate, astfel ca deficitul să nu crească şi mai mult”, a subliniat Silviu Ştefan.

Previous Story

(Video) Brașov: UPDATE! Incendiu pe Tâmpa! Vezi video cum a ars pădurea:

Next Story

Brasov: Concert VUNK. Vezi cât costă un bilet: