Medicul Dan Grigorescu: „Să nu ne lăsăm prostiți! Brașovul are nevoie de un Nou Spital Clinic de Urgență!”

Last Updated on aprilie 25, 2017 Brașovul a fost plasat luna trecută pe primele locuri într-un top al orașelor din România cu cele mai bune facilități medicale. Medicul Dan Grigorescu, de la Spitalul Județean, a observat că topul reprezintă o sumă de imobile și nu un top calitativ al condițiilor oferite.

Pe Facebook, medicul Grigorescu Dan a scris: „Să nu ne lăsăm prostiți!  Brașovul are nevoie de un Nou Spital Clinic de Urgență!

Medicul Dan Grigorescu: „Să nu ne lăsăm prostiți! Brașovul are nevoie de un Nou Spital Clinic de Urgență!” 1

Citind în fluxul de știri „pe repede-înainte” titlul unui articol apărut în Transilvania365.ro  , am înțeles inițial că Brașovul este între primele trei orașe din țară „cu cele mai bune FACULTĂȚI medicale”.
Mândria mea de cadru didactic al Facultății de Medicină nu a ținut decât câteva secunde, adică doar până când mi-am dat seama că e vorba de FACILITĂȚI medicale.

După care m-a cuprins revolta! Pentru că, din ceea ce cunosc eu nemijlocit, Brașovul e cam la pământ cu „facilitățile” astea.
S-o fi schimbat criteriile de evaluare? – m-am întrebat eu, cu teama că mă voi regăsi în tagma „expiraților”.

M-am liniștit însă aproape instantaneu. Iată modelul:
Oradea a fost desemnată ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilități medicale din România pe baza realității că pe teritoriul său există 16 spitale de stat și private, alături de alte peste 90 de cabinete private și zeci de farmacii. Adică criteriul de calitate este de fapt NUMERIC? Adică, cum? E suficient să se considere, de pildă, că Brașovul are MUUUULTE spitale, la grămadă, pentru ca mai apoi să îl clasifici pe locul al doilea la nivel național pe criteriul că ar dispune de „cele mai bune” facilități?

Și, în cele din urmă, m-am lămurit definitiv, aflând cine a fost „dășteptul” care a efectuat „studiul”: „renumita necunoscută” (pentru mine!) platformă de anunțuri imobiliare Storia.ro.

Băbăieți! Eu înțeleg că vreți să vă vindeți mai repede și mai bine proprietățile din portofoliu, dar nu inventați chestii acolo unde nu sunt! Că ne cam enervați!
De ce? Păi ia priviți cu ce ne creditați ca fiind cuprinse în categoria „cele mai bune facilități medicale” din Brașov. Nu ați vrea să le testați?
Medicul Dan Grigorescu: „Să nu ne lăsăm prostiți! Brașovul are nevoie de un Nou Spital Clinic de Urgență!” 2

Medicul Dan Grigorescu: „Să nu ne lăsăm prostiți! Brașovul are nevoie de un Nou Spital Clinic de Urgență!” 3

Medicul Dan Grigorescu: „Să nu ne lăsăm prostiți! Brașovul are nevoie de un Nou Spital Clinic de Urgență!” 4

Medicul Dan Grigorescu: „Să nu ne lăsăm prostiți! Brașovul are nevoie de un Nou Spital Clinic de Urgență!” 5

PS: Această reacție nu exclude tot respectul pe care îl am pentru calitatea actului medical care, desfășurându-se în aceste „facilități”, este mult peste condițiile oferite de reprezentanții comunității brașovene din ultima jumătate de secol.

Previous Story

Brașov: Mall-ul AFI Palace, Poze NOI! Vezi cum se va încadra în locul fabricii Hidromecanica. Va bloca traficul auto în zonă?

Next Story

Brașov: UPDATE! Parada Junilor și Zilele Brașovului 2017. Vezi noul program, când are concert Carla’s Dreams: