Junii Brașovului vă invită la „Aruncarea în Țol”, astăzi. Nu se amână ca Parada!

Last Updated on aprilie 21, 2017 Chiar dacă Parada Junilor a fost amânată pentru duminică, 30 aprilie, activitățile Junilor din Săptămâna Luminată continuă. Vineri, de la ora 17, în Piața Unirii, are loc „Aruncarea în Țol”.

Pe Facebook, organizatorii,  Junii Tineri, au scris: „Activitatile Junilor Tineri din saptamana luminata nu se amana niciodata, ele trebuiesc duse mai departe indiferent de situatie.

Junii Brașovului vă invită la „Aruncarea în Țol”, astăzi. Nu se amână ca Parada! 1

(foto: Daniel David)

In Vinerea Luminata, Junii Tineri isi vor face intrarea în Piaţa Unirii, la orele 17.00, cand vor cânta Troparul Invierii la Crucea Capitanului Ilie Birt. Dupa aceea, vor merge în centrul pieţei, unde vor juca hora Junilor şi vor îndeplini străvechiul ritual al aruncării buzduganului.

După ce ultimul june din lista a aruncat buzduganul, vătaful si armaşii vor oferi bărbaţilor din public posibilitatea de a arunca buzduganul în fata Bisericii Sfantul Nicolae.

Junii Brașovului vă invită la „Aruncarea în Țol”, astăzi. Nu se amână ca Parada! 2

Apoi in piata Unirii va fi adus un tol in care rand pe rand vor fi aruncati inspre cer junii tineri.
Dat fiind caracterul deosebit de spectaculos al acestei sarbatori, organizatorii ii invita pe brasoveni sa nu rateze prilejul de a fi prezenti in numar cat mai mare in Piata Unirii vinerea aceasta”.

Previous Story

Ofertă pentru RAT Brașov: autobuzul cu încărcătoare pentru telefoane. Vezi ce dotări are:

Next Story

(Video) Junii Brașovului au încheiat Săptămâna Luminată cu “Aruncatu-n țol”. „Eu știu că este singurul obicei de acest fel din România”