Brașovul se transformă. Promenadă pe malul Timișului de pe strada Castanilor și pietonale în mai multe locuri din oraș

Last Updated on aprilie 27, 2017 Primăria Brașov va demara un amplu proces de îmbunătățire prin amenajarea unei zone de promenadă pe malul Timișului care curce sub strada Castanilor dar și prin amenajarea mai multor pietonale.

Viceprimarul Laszlo Barabas spune că primăria va reamenaja trotuarul dinspre Secţia 1 de Poliţie de pe Strada Castanilor, unde, acum, este o zonă pietonală, un spaţiu verde şi locuri de parcare. Pe această porţiune, propunerea vizează desfiinţarea unei porţiuni din trotuar şi demontarea dalelor care acoperă Canalul Timiş, care trece exact pe dedesupt. Anul trecut, viceprimarul a spus că pentru un astfel de proiect s-ar putea accesa chiar şi fonduri europene, informează bzb.ro.

Brașovul se transformă. Promenadă pe malul Timișului de pe strada Castanilor și pietonale în mai multe locuri din oraș 1

Canalul Timiş a fost acoperit după ce în Braşov au început să se dezvolte industria, iar fabricile deversau apele tehnologice în cursul de apă, care devenise negru şi mirosea îngrozitor. Acum, în afara unor gunoaie, în acest curs de apă nu se mai aruncă nimic, astfel că este curat. Canalul Timiş porneşte din zona Dârste, are o lungime de aproximativ 17 kilometri, trecând practic pe sub oraş, inclusiv pe sub Strada Castanilor, pe lângă Aula Universităţii Transilvania şi se uneşte în zona fabricii Prodlacta cu Pârâul Graft.

Pe lângă propunerea amintită, specialiştii din comisie au vizat şi alte zone ale oraşului.
Astfel specialiştii Comisiei de Urbanism au discutat şi despre un alt proiect mai vechi, respectiv transformarea în piaţetă a parcării din spatele sediului Orange, din Piaţa Sfatului nr. 27.

Aici, încă de anul trecut municipalitatea a anunţat are în vedere efectuarea unor reparaţii la platforma cu pavaj din bazalt şi redeschiderea circulaţiei pietonale spre Aleea După Ziduri.

O altă propunere lansată în timpul şedinţei comisiei vizează transformarea în alee pietonală a tronsonul Bulevardului Eroilor dintre Colegiul Unirea şi Modarom, după ce în ultimii ani au fost modificate sensurile de circulaţie.

Brașovul se transformă. Promenadă pe malul Timișului de pe strada Castanilor și pietonale în mai multe locuri din oraș 2

În discuţie s-a luat şi strada Apollonia Hirscher, porţiunea de la strada Poarta Șchei până la transformator, care, la fel, ar putea deveni pietonală.

Brașovul se transformă. Promenadă pe malul Timișului de pe strada Castanilor și pietonale în mai multe locuri din oraș 3

Pe lista spaţiilor pentru care se propun reamenajări sunt şi Bulevardul Victoriei şi pietonalul din Răcădău, dar pentru acestea urmează a fi lansat un concurs de soluţii.

Previous Story

Brașov: Femeie la un pas de răpire în stația RAT, salvată de cei prezenți

Next Story

Brașov: Mergi la Bod Blumen Fest-Festivalul-Florilor? Care alegorice cu flori, cai de paradă, târg de meșteri populari autentici, spectacol de folclor, tradiții și obiceiuri și picnic