Accident Brasov: Ciocnire în sensul giratoriu, autoturism vs autocar. Totuși, cine avea prioritate?

Last Updated on martie 17, 2017 Joi după-amiaza, potrivit martorilor, un autoturism a intrat într-un autocar în sensul giratoriu de la Lidl Tractoru. Cum era de așteptat, pe Facebook a născut o discușie, cum se circulă în sensul giratoriu.

Pe grupul de Facebook Info Trafic jud Brașov, Bogdan Power a postat o fotografie cu mesajul: „Accident Lidl Tractoru”

stiri accident brasov sensul giratoriu lidl tractoru

Gabytzu Gaby: Greu cu giratoriile astea :-)))

Eduard Uwv: Autoturismul este vinovat. La iesirea din giratoriu ai prioritate de dreapta, te siguri si dai prioritate celor din dreapta ta. Doi la mana, mijloacele agabaritice si transport in comun au intotdeauna prioritate in giratorii conform legii transportatorilor cu amendament in codul rutier.

George Bv: Nu e vorba de nicio prioritate de dreapta, e pur și simplu schimbarea benzii de circulație. Sensul giratoriu eu un drum cu sens unic, circular. Ieși din sens, schimbi banda/benzile și e obligatoriu să te asiguri, așa cum se face la orice schimbare de bandă.

E atât de simplu, dar, totodată, atât de complicat pentru unii ca cel/cea cu autoturismu’… Dacă ar fi să judec după poziția roților din față, nici măcar nu cred că a fost vorba de părăsirea giratoriului către Coresi, ci exact ce spuneam, mergea între benzi.

Dacă e greu de menținut banda în giratoriu, atunci ce așteptări să mai avem la ieșirea din el…ca să nu mai zic de nesemnalizarea intenției…

Ramona Si Mihail Pascu: Ăștia cu mașini mici,cred ca un autocar se îndoaie și încape pe o singura banda,uita de gabarit,și mai uita ca nu poți oprii un autocar/tir la fel de ușor cum oprești o mașină mica,oricât de mult ar vrea șoferul sa se încadreze pe o singura banda nu reușește din cauza gabaritului.

Previous Story

Brașov: Ai văzut cumva o geantă în autobuzul RAT? „Nu am mai calatorit cu autobuzul inca de cand eram eleva la liceu … asa ca din prima mi-am perdut geanta”

Next Story

(Foto) Brașov: Sens giratoriu pe strada Republicii. Sincer, te așteptai la așa ceva?