Primarul Iașului către George Scripcaru: „Când deşteptul de Mazăre şi cu ăla de la Braşov scoteau tramvaiele, noi dezvoltam infrastructura de tramvaie, cu o investiție de 200 de milioane de euro”

Last Updated on martie 14, 2017 Cum este mai bine? Să inhalezi gazele emise de l zecid e autobuze aflate în trafic sau să dezvolți infrastructura de tramvaie? Primarul Iașului spune că este mai bine cu tramvaie, primarul Brașovului, spune că mai bine este cu autobuze. El chiar a desființat liniile de tramvaie.

Într-un interviu acordat green-report.ro, Mihai Chirica, primarul Iașului a vorbit despre avantajele tramvaielor în marile orașe.
Reporter: Aveți și planuri pentru achiziția de autobuze electrice?

Primarul Iașului către George Scripcaru: „Când deşteptul de Mazăre şi cu ăla de la Braşov scoteau tramvaiele, noi dezvoltam infrastructura de tramvaie, cu o investiție de 200 de milioane de euro” 1

Primarul Iașului: „Nu tindem spre autobuze electrice, căci suntem în oraşul celor 7 coline. Sunt ineficiente, am făcut experimete și au rămas rapid fără curent. Dar avem cea mai dezvoltată reţea de tramvaie din România. Când deşteptul de Mazăre şi cu ăla de la Braşov scoteau tramvaiele, noi dezvoltam infrastructura de tramvaie, cu o investiție de 200 de milioane de euro.

Pe investiţii pe anul în curs avem 48 de milioane de euro. Mai avem câteva tronsoane şi terminăm toată reţeaua de tramvaie. Punem sisteme termice, absorbţie de vibraţie, de zgomot, tot ce trebuie.

După investiția de anul acesta, terminăm tot orașul. Inclusiv vrem să ducem tramvai în zona metropolitană, căci este cea mai eficientă formă de transport. Mănâncă ei, habar n-au, ciuperci.

Primarul Iașului către George Scripcaru: „Când deşteptul de Mazăre şi cu ăla de la Braşov scoteau tramvaiele, noi dezvoltam infrastructura de tramvaie, cu o investiție de 200 de milioane de euro” 2

(foto: Tramclub)Primarul Iașului către George Scripcaru: „Când deşteptul de Mazăre şi cu ăla de la Braşov scoteau tramvaiele, noi dezvoltam infrastructura de tramvaie, cu o investiție de 200 de milioane de euro” 3

Tramvaiul este cel mai eficient mijloc de transport ever. N-ai cum să aduci ceva mai eficient decât tramvaiul”.

Previous Story

Brașov: Un producător de canapele a deschis o fabrică unde angajează 40 de oameni

Next Story

Brașov: Târg agroalimentar în Piața Sfatului. Brașovenii se pot aproviziona cu legume, brânzeturi, produse din carne și alte bunătăți