Medic din Brașov umilit de Primărie la Moreni. Dacă şoferul primarului stă acolo, poate sta şi medicul”

Last Updated on martie 22, 2017 Felix Georgescu, un medic tânăr din Brașov, (34 de ani) s-a decis să preia secția de pediatrie a spitalului din Moreni. Drept recunoștință, primăria i-a dar un apartament în cel mai famat cartier al orașului, „Mica Italie” unde zgomotul, scandalurile şi mizeria sunt obişnuite.

Gazeta Dâmboviței anunță că a izbucnit o revoltă în secţia de pediatrie a Spitalului din Moreni, după ce autorităţile locale au manifestat o atitudine sfidătoare faţă de viitorul secţiei. La Moreni, în ultimul an şi jumătate, doi din cei trei medici, care profesau mult după vârsta de pensionare, au decedat. Doamna doctor Sabău, deşi are 65 de ani, încă se străduieşte în funcţie de starea de sănătate să asigure gărzile. La începutul anului, însă, în lipsa acesteia, secţia şi-a suspendat activitatea.

stiri brasov medic pediatru moreni umilit

Managerul spitalului, Eugenia Manu a reuşit atragerea la Moreni a doctorului Felix Georgescu, medic tânăr în vârstă de 34 de ani. Acesta lucrează şi în Policlinica Pucioasa şi asigură gărzile la Moreni. Conducerea spitalului a amenajat în unitatea medicală o cameră unde acesta să se odihnească, dar nu poate face mai mult.

„Doctorul Felix Georgescu este făcut să fie medic pediatru. Este foarte greu de găsit un medic pentru această specialitate” a declarat, pentru Gazeta Dâmboviţei, asistenta şefă a secţiei de peste 30 de ani, Elena Banu.

Singura problemă este că acesta face naveta de la Braşov, acolo unde are familia. Ca să rămână la Moreni ar avea nevoie de o locuinţă de serviciu adecvată. Primăria Moreni i-a oferit un spaţiu în cel mai rău famat cartier al oraşului, în Mica Italie, unde zgomotul, scandalurile şi mizeria sunt obişnuite.

Gura lumii spune că mai marii oraşului ar fi spus că dacă şoferul primarului lui stă acolo, poate sta şi medicul. Cu toate acestea, daca ar exista o urmă de bun simţ administrativ, nici o autoritate nu ar trimite medicul de care depinde viitorul şecţie de pediatrie, să locuiască în Mica Italie. Mai ales că acesta are nevoie de linişte, atât după gărzi, cât şi pentru învăţărea continuă pe care o presupune a astfel de profesie, dar şi pentru siguranţa sa şi a familiei sale.

Personalul secţiei a demarat un apel pe facebook pentru găsirea unei locuinţe adecvate, mai ales că managerul Spitalului Găeşti, Cristina Seltea, l-a ofertat pe medic, oferându-i toate condiţile cu sprijinul edilului Gheorghe Grigore. Chiar dacă pentru autorităţile din Moreni păstrarea medicului nu pare să conteze, personalul medical ştie că fără medic secţia de pediatrie care deserveşte toată zona va fi închisă, iar părinţii vor fi nevoiţi să-şi aducă copii la Târgovişte sau Pucioasa. De aici şi încercarea lor de a rezolva această situaţie favorabil copiilor din Moreni şi împrejurimi.

Previous Story

Braşov: Prima victimă din România a jocului „Balena albastră“ este o fată instituţionalizată. Ar fi primit un cod pe telefonul mobil şi locaţia unei străzi unde ar fi fost în siguranţă pentru a se sinucide!

Next Story

Brașov: Mall-ul Coresi, succes nebun: 120 de milioane de euro în 2016! Vezi cine cumpără cel mai mult de acolo: