Este bine? PSD întoarce Brașovul la încălzirea centralizată. Bani pentru Aeroport sau pentru centrală CET?

Last Updated on martie 23, 2017 Brașovul a avut o experiență nefericită cu încălzirea centralizată. Mai întâi am avut costuri uriașe, datorii acoperite doar cu bani de la guvern, o adevărată gaură neagră la CET.
Apoi a venit o firmă privată care este cercetată penal de DNA alături de primarul George Scripcaru pentru că dădea drumul la apa caldă pe câmp pentru ca facturile plătite de primărie, adică de brașoveni, să fie mai mari.
Acum PSD vine și spune că cea mai bună soluție pentru orașele mari este sistemul de căldură centralizat, astfel că se pregătește și o lege în acest sens. Este pregătit Brașovul să plătească 50 de milioane de euro pentru schimbarea rețelei de căldură pentru blocuri? Parcă aveam nevoie de bani pentru aeroport și spital.

”Să nu ai apă caldă și căldură este eșecul suprem al unei administrații, al unui operator în sistem. De acolo, orice altă discuție e inutilă. Toate orașele mari ale României au probleme cu gestiunea apei calde și căldurii. Prin faptul că am trecut de la un sistem de la un anumit fel de organizare, la altul, lucrurile s-au schimbat și în acest domeniu. Sistemul a devenit supradimensionat, prin dispariția marilor consumatori industriali”, a declarat astăzi la Brașov deputatul PSD Iulian Iancu, preşedintele Comisiei de industrii şi servicii potrivit coronapress.ro.

Este bine? PSD întoarce Brașovul la încălzirea centralizată. Bani pentru Aeroport sau pentru centrală CET? 1

(foto: adevarul.ro)

Experiența Brașovului l-a determinat pe deputatul brașovean Mihai Mohaci să solicite ca prima întrunire a comisiei pe tema modificării legii termiei, să se țină la Brașov.

„Am dorit să aduc comisia aici pentru că anul trecut Braşovul s-a confruntat cu probleme în alimentarea cu apă caldă şi căldură. Pe masa de lucru se află Legea 325 de alimentare cu energie termică. Este o lege importantă, o lege care vine să prindă anumite amendamente care să ajute sistemul centralizat de termoficare pe care trebuie să-l regăsim în toate oraşele şi municipiile.

Este singurul sistem bun din punct de vedere al eficienţei energetice şi al preţurilor, mult mai avantajos decât sistemul individual. Vrem să colectăm mai multe puncte de vedere pentru a discuta tehnic mai multe probleme. Discutăm, de la partea de producţie, aici incluzând şi o componentă pe partea de biomasă, pentru că nu poţi să te bazezi doar pe gaz, până la distribuţie şi abonaţi. Dacă avem măiestria de a culege informaţiile cele mai utile, va rezulta un act normativ în interesul cetăţeanului, dar şi în interesul municipalităţilor”

”Este momentul să le spunem acestor oameni că prețul gazelor va cunoaşte o ascendență de la an la an. Acum sunt printre cele mai mici din Europa pentru că sunt prețuri impuse administrativ. Când are consumatori captivi, producătorul sau distribuitorul de gaze va face ce va dori cu ei. Oamenii vor realiza că soluția este întoarcerea la sistemul centralizat, eficient energetic, cu preţuri mai mici, ei trebuie informați corect și să li se dea alternativa corectă”, a spus Iulian Iancu în încheiere.

Din păcate cei de la PSD nu oferă un preț concret, cât ne costă să reabilităm rețeaua de termoficare, să o extindem la blocurile care nu o au, cât costă efectiv centrala de producere a agentului termic. 50, 100 de milioane de euro?

Sun 40 de orașe reședință de județ. Are România pregătite 2 miliarde de euro pentru CET-uri?

Previous Story

Brașov: A treia „Balena albastră”? La miezul nopţii, un adolescent care mergea pe linia continuă a sărit brusc în faţa unei maşini

Next Story

Brașov: Deputatul Gabriel Andronache (PNL), atac la pesediști: „Proiectul PSD restrânge dreptul preşedintelui României de a organiza un referendum, încălcându-se astfel prevederile articolului 90 din Constituţia României”