Aeroportul Brașov. De ce Primăria nu dă bani pentru lucrări? Vezi ce spune primarul George Scripcaru:

Last Updated on martie 11, 2017 Aeroportul Brașov a intrat în 2017 tot ca speranță. Dacă președintele Consiliului Județean, Adrian Veștea, a spus că a pregătit deja 10 milioane de euro pentru lucrări, primarul George Scripcaru a declarat că pentru acest an nu a prevăzut în buget niciun leu.
Motivul? După 17 ani de construcție primăria nu a găsit calea legală pentru a da bani. Nici până la această oră Primăria nu a primit proiectul de la Consiliul Județean pentru a-l analiza. Se pare că nici în acest an nu se va găsi calea legală.

George Scripcaru, potrivit transilvania365.ro: „Stim cu totii ca acest proiect este al Consiliului Judetean. Este un proiect facut din credite bugetare din sume directe de la Consiliul Judetean si se afla ca amplasament pe raza localitatii Ghimbav. Asteptam sa ne prezinte proiectul acestui obiectiv de investitii.

Aeroportul Brașov. De ce Primăria nu dă bani pentru lucrări? Vezi ce spune primarul George Scripcaru: 1

Un proiect care sa aiba toate detaliile, datele tehnice si urbanistice. In acest moment, din cate mi-a spus domnul presedinte, se lucreaza la proiect.

Sunt in discutii cu Institutul de Proiectari Aeronautice, din ce stiu, mai sunt discutii si cu investitori din afara. Sunt proceduri de facut. In primul rand, sa vedem cum intram noi in proiect ca entitate.

Acest obiectiv se afla pe raza orasului Ghimbav, sa vedem cum ducem noi banii in alta localitate. Am discutat cu reprezentantii de la Curtea de Conturi care ne-au dat cateva idei.

Mergem fie pe o asociere cu Consiliul Judetean, unde noi sa venim cu partea financiara si aceasta parte financiara raportata la proiect sa reprezinte cota noastra de participare, sau sa constituim o asociatie de dezvoltare intercomunitara de interes regional, unde sa intre si Consiliul Judetean Covasna si municipiul Sf. Gheorghe. Aceasta asociatie poate sa deruleze proiecte de interes regional. Acum suntem in faza de a indentifica solutia si pasii legali”.

Vezi aici Video postat de Transilvania 365 pe Youtube.com:

Crezi că Primăria și Consiliul Județean se vor înțelege?

Previous Story

Brașov: La Mulți Ani, Spitalul Sf. Constantin! Aniversează 6 ani de activitate

Next Story

Video Brașov: Un căţeluş salvat din mijlocul Lacului Noua