Brașov: Un drapel gigant pregătit pentru protestele din weekend

Last Updated on februarie 11, 2017 Protestele de la Braşov vor fi însoţite, din acest weekend, de un drapel gigant, cu dimensiuni de 12mx8m. Drapelul a fost comandat de la Sibiu, la iniţiativa unui tînăr braşovean care le-a propus participanţilor la proteste să participe la achiziţia steagului.

La cumpărarea drapelului gigant au contribuit 113 braşoveni care au făcut donaţii. Drapelul va fi întins în Piaţa Sfatului, în fiecare seară de protest, cel mai probabil în timp ce va fi intonat imnul naţional, informează monitorulexpres.ro

Brașov: Un drapel gigant pregătit pentru protestele din weekend 1

(foto Constantin Benea)

Cîteva sute de brașoveni s-au strîns și vineri seara în fața Prefecturii, în ciuda frigului, în cea de-a 11-a zi a protestelor declanșate de OUG 13. Oamenii strigă “ALDE și PSD aceeași mizerie”, “Brașov, trezește-te”, “Demisia” sau “Zi de zi aici vom fi!” și poartă pancarte pe care se poate citi: “Demisia, Guvern trădător”, “Egali în fața legii”.

Pe reţelele de socializare, braşovenii pun la punct şi protestele din acest week-end. Asfel, în urma unor discuţii cu oamenii din stradă, liderii manifestanţilor spun că au ajuns la următoarea listă de doleanţe:

1. Modificarea OUG 14, pentru a nu putea fi atacatã la CCR şi aprobatã întocmai ca OUG 13 sã nu producã efecte.
2. Demisia Guvernului vinovat de OUG 13.
3. Demisia lui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaþilor şi a lui C.P. Tãriceanu din funcţia de preşedinte al Senatului. Aceste douã demisii sînt cerute pentru credibilizarea instituţiei principale în democraþia noastrã, Parlamentul.
4. Demisia Laurei Georgescu din funcţia de preşedinte al CNA. Motivele sînt evidente.
5. Demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru şovãiala de care a dat dovadã în luarea unei decizii în speţa OUG. 13.
6. Demisia tuturor parlamentarilor care sînt urmãriţi penal (urmãrire penalã care implicã faptul cã organele statului de drept au îndeajuns de multe probe încît suspiciunea asupra lor sã fie acceptabilã) condamnaţi penal.
7. Ridicarea imunităţii parlamentarilor, prin vot, în cazul în care se cere încuviinţarea de la parchete.

Previous Story

(Video) Accident Brașov. Erwin Albu: „Tocmai am scapat ca prin urechile acului dintr-un accident cu un autocar plin cu angajati la Autoliv, din tura de dimineata”

Next Story

(Video) Accident Brașov: Tată și fiu încarcerați pe drumul de Poiană. Au fost prinse sub bordul autoturismului