Brașov: Trecere de pietoni care va putea fi văzută şi din avion. Bună și pentru șoferi sau doar pentru piloți?

Last Updated on februarie 18, 2017 Criticate din cauza faptului că la trecerile de pietoni nu există vizibilitate noaptea, autoritățile promit acum o trecere de pietoni … vizibilă şi din avion.​

În Braşov se amenajează o trecere de pietoni care va putea fi văzută şi din avion şi se instalează semafoare noi, la alte treceri. Primăria continuă şi în 2017 proiectul început anul trecut, de semaforizare a unora dintre trecerile de pietoni în zonele intens circulate, informează rttbrasov.ro.

Brașov: Trecere de pietoni care va putea fi văzută şi din avion. Bună și pentru șoferi sau doar pentru piloți? 1

A fost emis ordinul de începere a lucrărilor

Muncitorii aşteaptă ca vremea să se mai încălzească, pentru a începe lucrările. Patru semafoare noi vor fi montate în perioada următoare la trecerile de pietoni din municipiul Braşov.

„Îndată ce vremea va permite vom amenaja alte 4 treceri de pietoni. Vizate sunt zonele de la Gemenii, unde trecerea de pietoni de pe Zizinului va fi translatată înspre pasaj, împreună cu staţia RAT. Acolo va fi amenajată trecere semaforizată cu buton, mai sunt încă două treceri pe Griviţei, după Pasajul Fartec şi o altă trecere, aprobată deja în Comisia de Circulaţie, pe Bulevardul Griviţei, acolo unde sunt cele două ganguri”, a explicat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Traversare iluminată ca la aeroport

O trecere de pietoni inteligentă se va amenaja pe Strada 13 Decembrie, în zona Supermarketului Lidl.

Amenajarea trecerii presupune ca pe ambele părţi să fie montaţi stâlpi de iluminat pe care vor fi instalaţi senzori de mişcare iar în momentul în care o persoană se angajează în trecerea străzii, intensitatea luminii va creşte. De asemenea, în asfalt, de-a lungul străzii, de o parte şi de alta a zebrei vor fi montate două şiruri de LED-uri care se vor aprinde tot în momentul în care pietonul ajunge în dreptul senzorilor.

„Dacă la momentul când furnizorul de servicii şi-a arătat disponibilitatea să facă o astfel de trecere, noi ne-am gândit că cea de pe Strada Independenţei ar fi cea mai potrivită, ulterior am avut discuţii şi cu colegii de la Poliţia Rutieră. Acolo recomandarea a fost să fie trecere semaforizată cu buton, lucru care s-a şi întâmplat deja şi analizăm posibilitatea ca această trecere de pietoni inteligentă să fie amenajată pe 13 Decembrie”, a precizat Sorin Toarcea.

Trecerea de pietoni inteligentă este un proiect pilot iar în momentul de faţă Comisia de Circulaţie analizează aspectele tehnice.

Previous Story

Brasov: Noul corp de la Meşotă, inaugurat şi înapoi închis. Vezi de ce:

Next Story

(Video) Accident Brașov: VIOLENT! Două BMW-uri făcute praf pe bulevardul Saturn