Brașov: La mall-ul Coresi, șoferi amendați că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Vezi cât au primit:

Last Updated on februarie 23, 2017 Poliția locală a făcut un control în parcarea mall-ului Coresi pentru a-i amenda pe cei care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap.

“Mă grăbeam! Nu am găsit loc în altă parte! Nu am văzut semnul! Oricum nu stăteam mult!” – sunt explicațiile date de cei mai mulți dintre șoferii prinși cu mașinile pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități, deși nu fac parte din această categorie socială.
Brașov: La mall-ul Coresi, șoferi amendați că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Vezi cât au primit: 1

Cam acestea au fost și justificările conducătorilor auto care au fost amendați în timpul unei razii făcute de agenții de la Poliția Locală în parcările centrelor comerciale, unde funcționează aceleași reguli rutiere. Unii dintre cei surprinși că încalcă legea, au fost chiar recalcitranți cu rutieriștii („Câți handicapați nu au putut parca din cauza mea?!”), însă, chiar și așa au fost nevoiți să plătească pentru greșeală.

În doar un sfert de oră, echipele de la Locală au sancționat zece șoferi care, deși aveau la dispoziție o parcare goală pe trei sferturi, au preferat să își lase mașinile pe locurile speciale, aflate în imediata apropiere de accesul în mall.

Așadar, amenzile continuă să curgă în favoarea ignoranței șoferilor care nu înțeleg că există locuri rezervate semenilor lor cu dizabilități!

Sancțiunile în astfel de cazuri sunt reglementate și de HCL 251/2005 – Regulamentul de organizare și funcționare al sistemului de parcare din Municipiul Brașov. Astfel, conform art. 25A lit. C „Parcarea efectuată de către conducătorii auto în zonele rezervate autovehiculelor speciale ale persoanelor cu handicap” se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 și 500 de lei (cu posibilitatea achitării a jumătate din sumă în 48 de ore).

Controalele pe această linie de muncă vor continua, în speranța că, poate, se vor schimba unele mentalități, iar șoferii vor înțelege necesitatea și obligativitatea respectării aproapelui, care are la dispoziție, prin lege, loc de parcare special amenajat pentru persoane cu dizabilități.

Previous Story

Aeroportul Brașov: Consiliul Județean a lansat licitaţia pentru proiectele de lucrări din acest an, de 10 milioane de euro

Next Story

Brașovul se luptă pentru un nou spital! Vezi ce au făcut astăzi dr. Dan Grigorescu, George Scripcaru și Adrian-Ioan Veștea