Brașov: Cel mai bun cartier? Top cartiere din punct de vedere al costului vieții

Last Updated on aprilie 19, 2017 Cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca a fost desemnat ca fiind cartierul cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania, potrivit studiului realizat de Storia.ro si agentia D&D Research.
In Brasov, Racadau, Avantgarden si Noua sunt considerate cartierele cu cel mai bun cost al vietii. Pe ultimele trei pozitii se afla Bartolomeu, Calea Bucuresti si Brasovul Vechi.

Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului Storia.ro au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc din punctul de vedere al costului vietii, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final.

„Costul general al vietii reprezinta perceptia pe care o au oamenii despre cat de scumpa este viata in orasul in care locuiesc. El inglobeaza de regula cheltuielile de zi cu zi, precum cosul de alimente, utilitatile, plata pentru bunurile si serviciile necesare traiului obisnuit.

Pe de alta parte, perceptia despre costul general al vietii este influentata si de beneficiile oferite de traiul intr-un anumit oras.

Spre exemplu, un cost al vietii care pare la prima vedere mai neavantajos, poate fi perceput de catre oameni ca fiind mai avantajos in conditiile in care acestia simt ca au parte de alte beneficii arondate calitatii vietii.

De exemplu, o zona mai scumpa poate fi si in acelasi timp mai sigura, moderna sau mai verde”, explica Vlad Tureanu, Partener si Quantitative Research Director in cadrul D&D Research.

Previous Story

Brașov: „Multă sănătate celui care a decis reintroducerea sensului unic pe strada dintre Star și Modarom. Acum e blocat tot blvd. Eroilor”

Next Story

Accident Brașov: Pieton lovit de un Fiat albastru. A murit pe loc