Brașov: ALERTĂ TBC în Complexul Studenţesc de pe Colină. Cât de contagioasă este boala şi ce e de făcut:

Last Updated on februarie 20, 2017 Un student cazat în Complexul studențesc de pe Colină este suspect de TBC, iar acum colegii şi profesorii sunt chemaţi la analize.

​Tânărul, posibil bolnav de TBC este în anul II la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor. Studentul din Măneciu, judeţul Prahova s-a simţit rău în ultimele săptămâni şi după un control medical, făcut în urmă cu câteva zile, când a mers acasă, a fost diagnosticat cu tuberculoză. Deşi confirmarea oficală va veni abia peste două luni, preventiv, în cămin se iau măsuri pentru dezinfecţie.

Brașov: ALERTĂ TBC în Complexul Studenţesc de pe Colină. Cât de contagioasă este boala şi ce e de făcut: 1

„Este vorba despre un student din anul II de la noi de la o facultate de la Universitatea Transilvania, care deocamdată este suspect de tuberculoză dar nu avem confirmarea acestui caz. Cu toate acestea, Universitatea, prin dispensarul studenţesc, a luat primele măsuri pentru a identifica posibilii contacţi şi de a-i ruga să-şi facă analizele, astfel încât să poată să fie depistată orice posibilă suspiciune şi în cazul acestora”, a explicat astăzi prof. univ. dr. Liliana Rogozea, prorector la Universitatea Transilvania, pentru stiri.rttbrasov.ro

Tănărul este momentan internat cu suspiciunea de tuberculoză la Spitalul Sanatoriu din Drajna, Prahova. Deşi examenul de spută a fost negativ, pacientul respectiv are totuşi diagnosticul de tuberculoză. După internare, tânărul l-a sunat pe medicul de la cabinetul studenţesc, care, la rândul său a inştiinţat autorităţile medicale braşovene că există un caz al unui pacient bolnav de tuberculoză. Apoi s-a declanşat ancheta epidemiologică. Până în prezent s-au prezentat la analize 7 cadre didactice şi 5 studenţi însă în perioada următoare toţi cei care au intrat în contact cu tânărul student vor fi controlaţi de medici.

„O să fie controlaţi toţi studenţii din grupa pacientului, colegii de cameră dar şi profesorii cu care a intrat în contact, dar şi cei de pe palier, care au stat în apropierea lui”, a precizat dr. Daniela Gabor, medic coordonator la Dispensarul de Pneumoftiziologie Braşov.

Previous Story

Aeroportul Brașov: „Imagini de la îmbarcarea la primul zbor” … Între timp … Premierul PSD Sorin Grindeanu anunță negocieri cu UE pentru accesarea de fonduri europene pentru renovarea pușcăriilor. N-ar negocia și el bani pentru finalizarea lucrărilor la Aeroport

Next Story

REACȚIE Adrian Veștea: „Cei din București care se opun dezvoltării Brașovului au subordonați și aici, la noi în județ, care fac jocurile anti-Brașov”, în urma acuzelor că PNL Brașov este condusă de „o gaşcă de tip mafiot”