Aeroportul Brașov: „Noi estimăm că la data de 1 decembrie 2019 noul aeroport va fi funcțional!” Vezi cum a comentat Adrian Veștea, președintele CJ:

Last Updated on februarie 24, 2017 Chiar dacă nu mai este campanie electorală, Aeroportul Brașov naște din ce în ce mai multe discuții. De exemplu, astăzi, în ședința de Consiliu Județean, consilierul Ionel Spinean (PER) a declarat că există bani pentru lucrări, există firme interesate să construiască.
Președintele Consiliului Județean chiar a declarat că ia în considerare organizarea unei licitații internaționale pentru finalizarea lucrărilor.

La finalul ședinței de plen a Consiliului Județean de vineri, consilierul județean Ionel Spinean (PER) a dorit să prezinte i informare privind proiectul aeroportului Brașov. El a afirmat că împreună cu președintele Consiliului Județean Brașov a participat la o discuție cu mai multe firme care ar fi interesate să se implice în acest proiect, potrivit bzb.ro.

Aeroportul Brașov: „Noi estimăm că la data de 1 decembrie 2019 noul aeroport va fi funcțional!” Vezi cum a comentat Adrian Veștea, președintele CJ: 1

„Ceea ce aș dori să vă spun este că există banii necesari pentru terminarea aeroportului. Una dintre condițiile este ca acest obiectiv să fie terminat în doi ani de zile. Noi estimăm că la data de 1 decembrie 2019 noul aeroport va fi funcțional.

Noi am prezentat acest termen potențialilor investitori, iar ei au fost de acord. De asemenea, pentru a evita situația în care firmele ar putea fi interesate doar de obținerea contractului, noi întrebat de garanții bancare, răspunsul lor fiind că pot oferi garanții bancare de 70 de milioane de euro dacă nu termină în doi ani de zile, în condițiile unei licitații internaționale”, a declarat Spinean.

După ce a făcut acest anunț, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, i-a spus consilierului ecologist că „mă bucur foarte mult că nu faceți parte din Executiv, pentru că dacă ați proceda așa, s-ar fi creat niște probleme.

Noi va trebui să urmăm un parcurs firesc. Intenția mea este ca în momentul în care se va elabora bugetul, din partea Consiliul Județean, să vin cu o prezentare corectă și realistă abia după ce se urmează niște proceduri legale”.

De asemenea, Adrian Veștea a mai spus că a prezentat stadiul proiectului aeroportului, afirmând că în această perioadă este în curs de derulare procedura de licitație pentru elaborarea proiectului tehnic pentru căile de rulare.

„În ceea ce privește afirmațiile domnului Spinean, în prezent se elaborează un studiu de fundamentare, din care vor rezulta cele mai bune formule privind finalizarea aeroportului, pentru că nu putem acționa instinctual.

Dacă se va rezulta că cea mai eficientă formulă este concesionarea, vom organiza o licitație internațională, apoi vom ajunge în etapa în care vom sta cu ochii pe ceas, pentru a urmări derularea proiectului”.

Previous Story

Brașov: Tarifele la Gunoi s-au mărit, considerabil!

Next Story

(Video) NINGE bine în Poiana Brașov! Atenție la drum, autoritățile au fost luate prin surprindere