Aeroportul Brașov: Consiliul Județean a lansat licitaţia pentru proiectele de lucrări din acest an, de 10 milioane de euro

Last Updated on februarie 23, 2017 Consiliul Judeţean Braşov a anunțat că a publicat în SEAP anunțul de licitație pentru proiectele lucrărilor din acest an: Calea de rulare Alfa, pentru platforma de îmbarcare-debarcare şi extinderea reţelelor de canalizare şi drenaj aferente pistei de decolare-aterizare.

Valoarea contractului este de 856.473 de lei, fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este 24 aprilie. Potrivit anunţului licitaţiei, proiectele vor trebui finalizate în termen de cel mult 75 de zile de la semnarea contractului, informează bzb.ro.

Aeroportul Brașov: Consiliul Județean a lansat licitaţia pentru proiectele de lucrări din acest an, de 10 milioane de euro 1

Pe lângă proiectele tehnice, firma care va obţine contractul va trebui să se ocupe şi de pregătirea dosarelor în vederea obţinerii avizelor necesare lucrărilor (Certificatul de Urbanism, DTAC, DTOE, documentaţii pentru obţinerea acordurilor şi avizelor prevăzute în Certificatul de urbanism, caiete de sarcini), dar şi să ofere asistenţă tehnică pe parcursul derulării acestui contract.

Totodată, în anunţ se menţionează că o condiţie obligatorie pentru a participa la licitaţie este ca media cifrei de afaceri anuală a ofertanţilor pe ultimii 3 ani ( 2013, 2014, 2015), să fie mai mare sau cel puţin egală cu 1.000.000 lei.

O altă condiţie impusă de Consiliul Judeţean este ca în ultimii 3 ani, ofertanţii să fi prestat servicii de natură şi complexitate similară/comparabilă cu serviciile ce fac obiectul contractului în valoare cumulată de minimum 850.000 lei fără TVA. Se consideră servicii de complexitate similară serviciile de proiectare pentru realizarea de construire/extindere/reabilitare infrastructură aeroportuară.

Anul acesta sunt prevăzute lucrări în valoare de 10 milioane de euro
În luna decembrie a anului trecut, IPTANA, consultantul care s-a ocupat de proiectul Aeroportului Braşov, a prezentat studiul de fezabilitate revizuit pentru finalizarea construcţiei Aeroportului de la Ghimbav, iar Consiliul Judeţean Braşov a aprobat indicatorii-tehnico economici aferenţi acestui obiectiv de investiţii.

Potrivit acestor documente, pentru finalizarea aeroportului mai este nevoie de 47.921.330 euro, fără TVA, din care, 31.212.730 euro pentru construcţii şi montaj. Cu tot cu TVA, valoarea totală a investiţiei ajunge la 57.505.596 euro. Pentru anul acestea, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, a precizat că în bugetul judeţului va fi prevăzută suma de 10 milioane de euro exclusiv pentru lucrările de la aeroport.

Previous Story

Brașov: Vă Mulțumim! Peste 1 Milion de turişti au vizitat orașul în 2016! Ce bine ar fi prins un Aeroport :)

Next Story

Brașov: La mall-ul Coresi, șoferi amendați că au parcat pe locurile destinate persoanelor cu handicap. Vezi cât au primit: