(Video) Superland Brașov: Așa arată pârtia de schi artificială din cel mai mare și tare parc de distracții din România

Last Updated on ianuarie 13, 2017 La Superland, cel mai mare și tare parc de distracții din România care se va deschide la Brașov, a fost amenajată o pârtie de schi artificială care va putea fi folosită pe tot parcursul anului de copii și părinți.

Pârtia va avea o suprafață care poate susține trei persoane simultan și poate fi închiriată cu sau fără instructor, dar este recomandabil să vă faceţi rezervare în avans, fiindcă deja multe şcoli de schi şi-au manifestat interesul de a o închiria pentru antrenamente.

(Video) Superland Brașov: Așa arată pârtia de schi artificială din cel mai mare și tare parc de distracții din România 1

„Pe această pârtie nu merg folosite schiurile cu canturile ascuţite, pentru zăpadă şi gheaţă, ci trebuie să aibă canturile rotunjite, ca să alunece. Taxa de închieriere va fi pentru o oră, dar nu poţi să stai o oră pe pârtie.

Se va schia zece minunte cu zece minute pauză, pentru că este foarte obositor, nu rezişti fizic. Condiţiile de schiat sunt ca şi pe zăpadă, nu sunt diferenţe. La schi intră între 2-3 persoane pe bandă, iar la snow-board o singură persoană. Foarte important este că se poate regla viteza de la 12 la 35 kilometri/oră.

Înclinaţia pantei este variabilă, cu o înclinare variabilă între 9 și 23 de grade în funcţie de gradul de dificultate dorit”, spune Attila Pall – administratorul pârtiei artificiale din Superland.

Brașovenii și turiștii au la dispoziție un vestiar, un centru de echipare. Schiurile și snow-board-urile vor fi puse la dispoziție de firma administratoare. De asemenea, vor exista căşti, precum și protecţii la genunchi şi coate, iar doritorii să schieze aici pot veni cu clăparii proprii.

„Vor exista condiții de schi pentru copii începând de la patru ani, pentru adulți, pentru începători, pentru mediu şi avansaţi, plus pentru profesionişti, care fac schi de performanţă. Vom avea instructori pentru diferite categorii de schiori. Pot veni şi cei care sunt în taberele de copii, atât vara cât şi iarna, cu instructorii lor. Echipamentul va fi inclus în taxa de intrare”, spune Attila Pall.

Attila Pall a început sportul de performanță la Dinamo Brașov, în juniorat, în grupa antrenorului Gheorghe Roşculeţ (anternor în perioada 1953 – 1985, fost antenor al lotului naţional de schi alpin).

Din 1979, Attila Palla a lucrat în cadrul ONT Carpaţi ca instructor de schi. Din 1987 şi până în 1991 a fost antrenor de schi la Clubul Sportiv Steagu Roşu, la secţia de schi alpin.

Vezi aici Video:

În 1991, membru fondator al Școlii Române de Schi și al Școlii de monitori de schi. După revoluție a avut o mică afacere cu o şcoală de schi, în Poiana Braşov.

Previous Story

Brașov: A încetat din viață medicul Teodorescu Marius de la Secția II Interne – Mârzescu. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Next Story

(Video) Brașov: Student decedat la Canionul 7 Scări!