(Video) Protest la Brașov în această seară împotriva amnistiei si gratierii

Last Updated on ianuarie 19, 2017 Câteva sute de brașoveni au protestat în această seară împotriva ordonanțelor de urgență propuse de Guvern. Protestul a început la ora 18.00 în fața prefecturii după care s-a plecat în marș spre Piața Sfatului.

Protestele se anunță și duminică atunci când oameni din capitală și alte opt orașe au anunțat că vor ieși în stradă.

Protestul vine după ce, miercuri, Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică două ordonanţe de urgenţă, una privind graţierea, cealaltă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

Vezi video aici:

Ordonanţa privind graţierea prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere.

Și la Iași și Timișoara au avut loc proteste în această seară. La Timișoara au ieșit în stradă peste 1.000 de oameni.

Mobilizare si la Iasi

Duminică proteste vor fi și în Pitești, Piatra Neamț, Baia Mare, Suceava și Satu Mare, Cluj, Brașov și Iași.

Și românii din diaspora vor ieși în stradă, în Danemarca, Norvegia și Franța.

Previous Story

(Foto) Accident Brașov: Pieton lovit pe trecere la Onix! Din nou!

Next Story

Brașov: Guvernul REFUZĂ să dea terenul pentru un nou spital. Transmite-i un mesaj lui Liviu Dragnea și ministrului brașovean, Marius Dunca!