USR Brașov explică de ce a votat împotriva modificării impozitării pensiilor. Tudor Benga: „cei mai mulți și mai săraci pensionari nu sunt de fapt ajutați”

Last Updated on ianuarie 5, 2017 USR a votat astăzi împotriva modificării impozitării pensiilor, modificare ce  ar duce la creșterea pensiilor. Pentru susținătorii USR, acest vot este o veste bună, pentru cei 3 milioane de pensionari este confirmarea că nu-i vor vota niciodată. Chiar și pensionarii cu pensii mici se bucură dacă primesc 10 lei lunar. Sunt foarte săraci, iar USR ar fi punctat foarte bine pentru pensionari dacă ar fi venit cu o explicație pe înțelesul lor: că le vor da ceva mult, la un moment dat.

Pe Facebook, Tudor Benga, deputat USR a scris: „De ce am votat astăzi împotriva modificării impozitării pensiilor. Ca de obicei buba e în detalii: cei mai mulți și mai săraci pensionari nu sunt de fapt ajutați de aceasta măsură iar impactul ei bugetar, pe de alta parte, este echivalent cu bugetul anual alocat de către România pentru construcția de drumuri noi, inclusiv autostrăzi”.

USR Brașov explică de ce a votat împotriva modificării impozitării pensiilor. Tudor Benga: „cei mai mulți și mai săraci pensionari nu sunt de fapt ajutați” 1

În sprijinul explicației, Tudor Benga a distribuit și mesajul deputatului USR Manuel Costescu: „Dragi sustinatori,

Tocmai am votat o masura legislativa legata de codul fiscal, referitoare la impozitarea pensiilor.

A fost a decizie complicata. USR este în favoarea creșterii veniturilor oamenilor, atât pensii cât și salarii. Pentru ca majorările să poată fi susținute și peste un an și peste zece ani, în orice fel de condiții economice, este necesar ca această discuție să aiba loc în cadrul unei dezbateri mai largi asupra salarizării și a sistemului de pensii. Fără această dezbatere, măsurile intempestive pot crea inechități între salariați și pensionari și dezechilibre macroeconomice.

Acesta este si cazul propunerii de fața de eliminare a taxelor și impozitelor pentru suma de 2000 de lei din pensie, pe care USR o considera ipocrită. Legea a fost prezentată de PSD ca o mărire a pensiilor mici, ceea ce este fals. În realitate 66% dintre pensionari, cei cu pensiile cele mai mici, sub 1000 de lei, nu vor beneficia de această facilitate. Cei care primesc bani în plus sunt pensionarii cu pensii medii, peste 1000 de lei și, mai mult, beneficiarii de pensii mari, peste 2000 de lei.

Măsura aceasta, împreună cu celelalte anunțate de guvern, poate crea și dezechilibre bugetare și asta într-o perioadă în care Romania de abia a dobândit un echilibru fragil. Pentru a diminua impactul bugetar, USR susține majorarea impozitării pensiilor speciale care nu răspund nici principiului solidarității, nici celui al contributivității, fiind, în opinia USR, un privilegiu.

De asemenea USR critică predispoziția actualei majorități și a actualului guvern către politicile economice prociclice, o continuare a filosofiei guvernelor Tăriceanu. Este contraindicat pentru sănătatea economiei ca în perioadele de creștere economică să fie crescute veniturile, cum s-a întâmplat în mandatul de premier al lui Călin Popescu Tărceanu, iar în perioadele de recensiune, acestea să fie diminuate, ca în guvernele Boc. Consecințele le-am simțit cu toții. România a suportat mai greu criza economică, iar ieșirea de criză s-a făcut cu întârziere”.

Previous Story

Brașov: UPDATE! Explozii într-o parcare. Vezi aici cauza:

Next Story

(Foto) Drumurile problemă din Brașov. Vezi aici: