Brașov: Cele mai bune sportive din lume, prezente la Cupa Mondială de sărituri cu schiurile de la Râșnov

Last Updated on ianuarie 24, 2017 În perioada 27-29 ianuarie pe trambulinele din Râșnov au loc două etape ale Cupei Mondiale feminine de sărituri cu schiurile, la care vor fi prezente cele mai bune sportive din întreaga lume.

“Considerația foarte bună a Federației Internaționale de Schi (FIS) a făcut să continuăm organizarea acestui mare eveniment sportiv mondial și sperăm ca și în acest sezon vizitatorii și iubitorii sporturilor de iarnă să plece cu aceeași impresie bună cu care au plecat și de la edițiile precedente desfășurate la Râșnov.

Brașov: Cele mai bune sportive din lume, prezente la Cupa Mondială de sărituri cu schiurile de la Râșnov 1

La fel, și organizarea să se ridice la cel mai înalt nivel și rezultatele sportivilor, al Danei Haralambie, să fie în clasamentul mondial în primele 20 de locuri și să poată să aducă prin acest rezultat încă o sportivă la Jocurile Olimpice de anul viitor din Coreea de Sud. Vor fi prezente la Cupa Mondială de la Râșnov cele mai bune 30 de sportive din lume, în frunte cu japoneza Sara Takanashi. Sperăm să o vedem pe Dana Haralambie în primele 20 de sportive ale lumii”, a declarat secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar, citat de agerpres.ro

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a afirmat că se bucură că astăzi Baza Olimpică de sărituri cu schiurile de la Râșnov este una din cele 15 locații la nivel mondial conform FIS.

“În decursul timpului, pe această bază sportivă s-au format foarte mulți mulți tineri care au făcut cinste și onoare României. Am avut prima persoană calificată la Jocurile Olimpice de la Soci, pe sportivul Iulian Pîtea, avem un rezultat bun în acest sezon cu Dana Haralambie și mă bucur foarte mult că sportivii noștri pot să primească la ei acasă, în România, alți sportivi ai lumii și să organizeze un astfel de eveniment”, a spus Veștea.

Puiu Gaspar a precizat că toate cele patru trambuline, K15, K35, K65 și K90, sunt pregătite. De patru zile se lucrează cu ratracul pentru pregătirea trambulinelor, în prezența unui specialist din Italia. La ediția din acest an este prea multă zăpadă și a fost necesar să se îndepărteze câteva tone de zăpadă de pe trambuline.

La Cupa Mondială de sărituri cu schiurile participă 52 de sportive din 14 țări: Austria, China, SUA, Germania, Canada, Slovenia, Italia, Finlanda, Rusia, Norvegia, Elveția, Franța, Japonia, România.

Organizarea competiției costă 1,1 milioane de lei, 430.000 de la Ministerul Tineretului și Sportului, 200.000 contribuția Primăriei Râșnov și 500.000 de lei, bani din venituri proprii ai Federației Române de Schi Biatlon.

Previous Story

Brasov: Hoț prins spărgând autoturisme în parcarea magazinului Kaufland

Next Story

JIGNITOR! Autostrada Brașov – Comarnic scoasă de pe lista autostrăzilor prioritare pentru acest an de guvernul lui Liviu Dragnea