Se poate! RAT Brașov suplimentează autobuzele spre Poiană

Last Updated on ianuarie 5, 2017 După ce au înghesuit câteva zile zeci de turiști în 1-2 autobuze pe oră, conducerea RAT a decis să pună câte un autobuz la 15 minute spre Poiana Brașov. (Citeste si „RAT Brașov, niște nesimțiți!”)

Regia Autonomă de Transport Braşov a fost nevoită să suplimenteze numărul maşinilor de pe Linia 20 pentru a face faţă numărului mare de călători. Poliţia Rutieră a restricţionat din nou traficul spre staţiune după ce toate parcările au fost ocupate, informează rttbrasov.ro.

Se poate! RAT Brașov suplimentează autobuzele spre Poiană 1

De mai bine de o săptămână spre Poiana Braşov se circulă cu dificultate din cauza numărului mare de autoturisme. Mai mult, poliţia a restricţionat accesul în staţiune aproape în fiecare zi câteva zeci de minute, mai ales la orele prânzului.

Aglomeraţie a fost şi în autobuzele de Poiană care au făcut faţă cu greu numărului mare de călători, deşi a fost dublată capacitatea de transport.

„Şi astăzi am dublat numărul de maşini, circulăm cu câte o maşină la câte 15 minute, monitorizăm în permanenţă cele două capete de linie, Livada Poştei şi Poiana Braşov şi în măsura în care vom constata că există încă cerere de transport vom suplimenta şi numărul existent de autobuze. Din cauza numărului mare de autoturisme din Poiana Braşov, la ora actuală accesul în staţie la capătul de linie se face prin mai multe manevre, din drumul principal, totul fiind generat de fluxul foarte mare de turişti din staţiune”, a explicat Silviu Ştefan, purtător de cuvânt RAT Braşov.

Mulţi turişti şi braşoveni recunosc că, decât să stea blocaţi în trafic şi să caute parcare zeci de minute, preferă mijloacele de transport în comun. „Mergem să ne distrăm, am lăsat maşina acasă, că în Poiană nu se poate circula şi e foarte aglomerat şi prefrăm cu autobuzul. Sigur, e acelaşi transport, nu-i problemă să mergem şi cu autobuzul, cu transportul în comun”, spunea un călător.

Şi la Pietrele lui Solomon parcarea a fost blocată

Nu numai parcările din Poiană au fost arhipline. În primele zile ale lui 2017, maşinile parcate pe două rânduri până şi în staţia de autobuz de la Pietre lui Solomon, i-au contrâns pe soferii de pe Linia 50 să întoarcă cu o staţie mai devreme.

„Am înregistrat şi unele probleme în zona capătului de linie Pietrele lui Solomon, mai ales în zilele de 1 şi 2, atunci când tot din cauza numărului mare de autoturisme parcate, atât în capătul liniei cât şi pe toate străzile situate mai jos, în zona Pe Tocile, cu toate măsurile luate de Poliţia Rutieră am fost nevoiţi să întoarcem cu câţiva zeci de metri mai jos de capătul de linie”, a precizat Silviu Ştefan, purtătorul de cuvânt al RAT Braşov.

Previous Story

Va avea BRAȘOVUL o nouă Sală Polivalentă? Marius Dunca, noul ministru al Tineretului și Sportului, va avea curaj să aducă la noi o asemenea investiție?

Next Story

Brașov: Ministrul Marius Dunca criticat de Mara Mareș, deputat PNL