Primăria are bani pentru Aeroportul Brașov?! De ce nu-i folosește? Excedent record de 237.000.000 lei la Braşov

Last Updated on ianuarie 31, 2017 Primăria și Consilul Județean ne-au tot povestit cât de important este Aeroportul pentru Brașov, dar din păcate pentru noi, nu au banii necesari pentru finalizarea lucrărilor: 50 de milioane de euro.
Surpriză însă, Primăria a terminat anul 2016 cu un plus de 237.000.000 lei, adică aproximativ 50 de milioane de euro.

Păi nu era bine ca acești bani să meargă la finalizarea lucrărilor și apoi, din banii câștigați din aeroport, să se facă investițiile programate cu acești bani?
Primăria are bani pentru Aeroportul Brașov?! De ce nu-i folosește? Excedent record de 237.000.000 lei la Braşov 1

Iar dacă nu se vrea aeroportul, de ce nu se construiește cu acești bani un spital nou-nouț!?
Potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, suma amintită reprezintă excedentul pe doi ani, respectiv 2015 şi 2016. „În anul 2015 a fost un excedent de aproximativ 88,6 milioane de lei, iar anul trecut, acesta a fost de aproximativ 147,34 milioane lei. În principal, este vorba de sume alocate pentru investiţii, care nu au mai fost începute sau finalizate”, a precizat Toarcea citat de bzb.ro.

Primăria Brașov a început mai demult lucrările la Centrul de afaceri din Bartolomeu și la parcarea din Poiană. Dar a pierdut finanțarea europeană. Așa că a bugetat în 2016 aproximativ 53 milioane de lei pentru Centrul de afaceri şi aproape 10 milioane de lei pentru parcarea din Poiana Braşov din abnii brașovenilor. Păi nu mai bine mergeau la Aeroport sau la Spital?

Alți bani care ar putea fi cheltuiți în anii viitori dar care nu sunt dați la Aeroport sau la Spital. Lucrările de mmai jos nu reprezintă urgențe, Aeroportul este o urgență. Parcă așa ne povesteau:
Tot la capitolul „excedent” apar şi proiectele cu finanţare integrală de la bugetul local, dar care nu au mai fost începute.

Astfel, în planul de investiţii al municipalităţii pe anul 2016 erau incluse printre altele, reparaţiile capitale de la Corpul A al Colegiului Naţional Unirea (aproximativ 9 milioane de lei), închiderea şi ecologizarea depozitelor de deşeuri industriale din Triaj (10 milioane de lei), reparaţiile capitale la Cinematograful Modern (2 milioane lei), reparaţiile capitale de la Şcoala Gimnazială nr. 11 (7 milioane lei), amenajarea căminului persoane fără adăpost de pe strada Panselelor (2 milioane lei), repararea sălii de sport de la Şcoala Profesională Kronstadt (1 milion lei) sau amenajarea spaţiilor interioare din Corpul B al Colegiului Tehnic Transilvania (1 milion de lei).

Tot necheltuiţi au rămas anul trecut şi cei 4 milioane de lei, alocaţi pentru achiziţionarea unei autospeciale de intervenţie la mare înălţime.

Previous Story

Video Brașov: Copil bătut pe stradă. Îi recunoaște cineva?

Next Story

Brașov: Primăria a modificat prețul gigacaloriei pentru energia termică