Foto Brașov. Pentru elevii-pinguini: „Asa arata autobuzele RAT dimineata la 6.30”

Last Updated on ianuarie 9, 2017 Inspectoratul Școlar și ISU Brașov au decis ieri ca elevii din Brașov să meargă la școală astăzi chiar dacă în alte 20 de județe in România, în aceleași condiții meteo, au fost suspendate cursurile. Motivația lor a fost că vor face căldură în clase și că drumurile nu sunt blocate. Dar trei drumuri au fost blocate ieri în județ iar pe autobuze este foarte frig.

Pe Facebook, Raluca Nedelcu a postat 3 fotografii dintr-un autobuz RAT care arată perfect condițiile pentru elevii-pinguini: gheață pe geammuri și frig la -15 grade. Astăzi se anunță -23 de grade, vă imaginați cum se vor descurca elevii-pinguini în asemenea autobuze.

Foto Brașov. Pentru elevii-pinguini: „Asa arata autobuzele RAT dimineata la 6.30” 1 Foto Brașov. Pentru elevii-pinguini: „Asa arata autobuzele RAT dimineata la 6.30” 2 Foto Brașov. Pentru elevii-pinguini: „Asa arata autobuzele RAT dimineata la 6.30” 3
(Raluca Nedelcu: Asa arata autobuzele dimineata la 6.30)

Duminică seara, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, cpt. Ciprian Sfreja, a informat că a fost închis circulației și drumul comunal 61 Holbav – Vulcan, pe lângă DJ 112 A Codlea – Vulcan și DJ 112 D Cărpiniș – Prejmer. Nu se cunoaște încă starea acestor drumuri, luni dimineața.

Duminică, inspectorul şcolar general Ariana Bucur a spus că la Braşov nu este cazul să fie anulate cursurile. „Am vorbit cu directorii de şcoli, cu prefectul şi cu domul Rechiţean de la ISU şi mi s-a spus că la noi nu sînt probleme deosebite, nu avem drumuri blocate, iar unităţile de învăţămînt au combustibil sau lemne pentru a asigura căldura în clase.

Foto Brașov. Pentru elevii-pinguini: „Asa arata autobuzele RAT dimineata la 6.30” 4

Probabil vor mai încălzi sălile de clasă încă de astăzi pentru a nu fi probleme. Prin urmare cursurile nu vor fi suspendate la noi în judeţ, pentru că nu este necesar. În alte judeţe este altă situaţie, cu drumuri blocate, dar la noi nu este cazul“, a spus Bucur.

De asemenea, pe site-ul IŞJ Braşov a fost postat următorul anunţ:
„În urma consultărilor avute cu directorii unităților școlare brașovene, cu comandamentul ISU Brașov și cu Instituția Prefectului Brașov, conducerea Inspectoratului Școlar al Județului Brașov a luat hotărîrea reluării cursurilor luni, 9 ianuarie 2017, în toate unitățile școlare brașovene“.

(elevii-pinguni din Brașov)

În ceea ce-i priveşte pe studenţii Universităţii „Transilvania“ Braşov, care vin din zone afectate de viscol şi cu drumuri blocate, profesorii vor fi mai indulgenţi dacă aceştia nu vor ajunge la cursuri şi le vor fi motivate absenţele din aceste zile. „Dacă vor fi studenți care vin din zone cu probleme și nu vor putea ajunge la cursuri, absențele lor vor fi motivate. Este o situație de care ținem cont, nu sîntem absurzi. Dacă vremea se va înrăutăți după aceste două zile, vom lua măsuri în consecință”, a spus prof.univ.dr.ing. Ioan Vasile Abrudan, rectorul Universității „Transilvania“ Brașov.

Previous Story

Brașov: Petiție online pentru suspendarea cursurilor în județ

Next Story

Foto Brașov: „Se circula extrem de greu cum cobori din Racadau. Cred ca e coada de la sensul giratoriu de la judetean pana la cramele lui Decebal”