Brașov: – 29 de grade! Este bine că s-au închis școlile?

Last Updated on ianuarie 10, 2017 Frig extrem în această dimineață în Brașov. La Întorsura Buzăului s-au înregistrat -31 de grade C iar la Brașov -29 de grade. Chiar era normal ca cei mici să meargă la școală pe un astfel de ger? Dacă noi eram forțați de comuniști să ne îmbolnăvim de mici mergând la școală pe o astfel de vreme trebuie să procedăm la fel cu ai noștri copii?

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi geroasă dimineaţa şI noaptea, iar în centrul, sudul şI estul țării, local șI ziua. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -14 șI -4 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -22…-20 de grade izolat în zonele depresionare din nord-vest şI centru șI în jur de -4 grade pe litoral.

Brașov: - 29 de grade! Este bine că s-au închis școlile? 1

În cursul zilei cerul va fi variabil, cu înnorări în regiunile sud-vestice șI sudice unde doar izolat va ninge slab. Spre seară şI noaptea, nebulozitatea se va accentua şI va cuprinde treptat majoritatea regiunilor, iar în jumătatea de sud-est, ninsorile se vor extinde şI local se va depune strat nou şI consistent de zăpada.

În Dobrogea, jumătatea estică a munteniei, în sudul șI centrul moldovei, precum șI în carpații de curbură, vântul se va intensifica treptat, iar în cursul nopții va fi viscol cu viteze la rafală de 50…70 km/h, astfel încât vizibilitatea se va reduce semnificativ șI zăpada va fi troienită.

În estul șI sud-estul dobrogei, precipitaţiile vor fi mixte şI se va produce polei. În restul țării vântul va sufla slab șI moderat, trecător cu unele intensificări pe crestele montane.

Ieri, la propunerea Inspectoratului Școlar Județean, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a hotărât ca marți, 10 ianuarie 2017, să fie suspendate cursurile în cadrul unităților de învâțământ preuniversitar din județul Brașov, cu posibilitatea prelungirii măsurii în funcție de evoluția stării meteo.

Măsura a fost adoptată ca urmare a emiterii de către ANM a avertizării meteo COD PORTOCALIU de ger, ce presupune temperaturi ce variază între -15 grade celsius și -29 grade celsius.
Prefectul județului Brașov a solicitat Inspectoratului Școlar Județean maximă operativitate în transmiterea informării către toate unitățile de învățământ.

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei a luat măsurile impuse de lege în acestă situație, instituind serviciul de permanență la Primăria Brașov, având rolul de a ține legătura cu furnizorii de utilități, cu dispeceratele de deszăpezire, cu Ambulanța, Poliția Locală etc, și unde se preiau și apeluri de la populație. Permanența va fi asigurată până la expirarea codului portocaliu. Numerele de telefon ale dispeceratului sunt 0268.405.000 și 0268.984.

Având în vedere codul portocaliu, SVSU a trecut la inventarierea spațiilor pentru cazarea persoanelor fără adăpost sau aflate în situații de urgență, precum și instituirea de patrule, împreună cu Poliția Locală Brașov, pentru identificarea persoanelor fără adăpost aflate pe străzi și cazarea lor în spațiile special amenajate.

˝În cazul nostru, persoanele fără adăpost vor fi cazate în Centrul pentru Persoane Fără Adăpost, care are o capacitate de 90 de persoane, iar locurile pot fi suplimentate până la 135. Potrivit planului de evacuare în situații de urgență, petnru cazarea persoanelor aflate în situații de urgență sunt utilizate cu precădere instituțiile de învățământ cu internate și cantine, însă putem asigura spații de cazare și masă caldă și în alte insituții de învățământ.

În cazul în care internatele sunt ocupate de elevi, sunt utilizate sălile de sport˝, a precizat Emil Pușcașu, șeful SVSU.

Previous Story

(Foto) Accidente Brașov: Pieton lovit în sensul giratoriu, dubă lovită la intrarea în benzinărie!

Next Story

(Foto) Brasov – Sibiu, cu trenul înghețat. Călătorii se înghesuie ca pinguinii, unii în alții pentru a se încălzi