Aeroportul Brașov subordonat celui din Sibiu? Pe modelul Arad subordonat Timișoarei

Last Updated on noiembrie 5, 2016 Scandal mare la Arad în aceste zile. Primăria a decis să înceapă demersurile pentru ca aeroportul din localitate să fie subordonat celui din Timișoara. Motivul: Pe aeroportul din Arad nu mai operează de mulți ani nici un operator aviatic. Binențeles, opoziția nu vrea să audă de așa ceva. Decât să aterizeze avioane pe aeroportul din Arad mai bine să-l țină degeaba în continuare.

Să luăm cazul Brașovului. De 12 ani autoritățile se prefac că vor să construiască un aeroport. Cum ar fi dacă aeroportul ar fi trecut în subordinea celui de la Sibiu, s-ar construi și noua companie ar avea forța de a negocia venirea marilor companii aeriene? Aeroporturile din Sibiul și Brașov devenind unul regional?

14971805_335139740186903_628020035_n

„Pentru Aeroportul Arad s-a decis începerea procedurilor de fuziune cu Aeroportul Timișoara pentru dezvoltarea unui aeroport regional în subordinea Ministerului Transporturilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Aradului.

Aeroportul Internaţional Arad, care a fost modernizat cu circa două milioane de euro, dar nu mai are curse regulate de pasageri sau marfă, va fi preluat de către Ministerul Transporturilor, a anunţat, joi la Arad, ministrul Transporturilor, Sorin Petru Buşe, citat de digi24.ro.

“Aeroportul din Arad este o investiţie foarte frumoasă, care acum este nevalorizată. După ce autorităţile locale vor rezolva o anumită problemă administrativă, noi vom prelua acest aeroport la minister şi vom trata pentru a realiza sinergii cu Aeroportul din Timişoara, deci de a crea o operaţie mai complexă. Avem şi alte idei pe care o să le valorificăm”, a spus, joi, la Arad, ministrul transporturilor Sorin Petru Buşe.

Dacă Brașovul ar face parteneriat cu Sibiul multe uși închise se vor deschide și vom avea aeroport aici. Sau putem risca în continuare cu politicienii noștri încă mulți ani să-l construiască.

Previous Story

Brașov: Alarmă pentru un lup cu un comportament atipic. Va fi împușcat de autorități ca ursul din Răcădău?

Next Story

Un tânăr din Braşov, a murit în Germania. Teribilism prostesc?