Aeroportul Brașov. Turnul de control construit de ROMATSA? Vezi ce spune Adrian Veștea, președintele CJ:

Last Updated on octombrie 27, 2016 Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, dorește să convingă ROMATSA să construiască turnul de control de la Aeroportul Brașov, așa cum a mai făcut la alte aeroporturi din țară.

Specialiştii de la IPTANA vor preda Consiliului Judeţean, în termen de 45 de zile, studiul de fezabilitate refăcut pentru proiectul Aeroportului Braşov-Ghimbav, informează rttbrasov.ro.

14885914_329808754053335_1941568423_n

Urmează apoi ca administraţia judeţeană să aprobe indicatorii tehnico-economici şi, după alte două săptămâni, să întocmească şi caietele de sarcini aferente proiectului.

Conducerea forului judeţean speră ca până la sfârşitul anului să înceapă procedura de achiziţie şi să încarce oferta pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Până atunci, edilii judeţeni se vor deplasa, săptămâna viitoare, la sediul ROMATSA.

“Ne interesează foarte mult partea de echipamente şi, de ce nu, poate obţinem şi o promisiune referitor la turnul de control pentru a fi realizat din fondurile lor. Am înţeles că a mai existat implicare şi în alte construcţii de acest gen din ţară şi sper să găsim înţelegere din partea dumnealor”, a explicat miercuri, Adrian Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Din discuţiile avute cu specialiştii, valoarea proiectului aeroportului, într-o primă etapă, este de 15 milioane de euro.

Conducerea Consiliului Judeţean îşi propune să prevadă până la sfârşitul anului 10 milioane de euro din bugetul propriu al instituţiei iar până la sfârşitul lui 2017 să fie adăugaţi şi restul de 5 milioane de euro.

Previous Story

Brașov: UCISĂ în scara blocului. Criminalul apoi a fugit cu banii și bijuteriile. Copiii, martori la crima

Next Story

Brașov: Aristotel Căncescu şi-a petrecut noaptea după gratii. Va fi arestat pentru 30 de zile astăzi?