Aeroportul Brașov. Abuz al PSD? Votul pentru Legea Terenului AMÂNAT!

Last Updated on octombrie 11, 2016 Astăzi ar fi trebuit să aibă loc votul final pentru Legea Terenului necesar construcției aeroportului, dar s-a amânat. Liberalii îi acuză pe cei de la PSD de abuz.

Liberalii au transmis un comunicat de presă, prezentat de mytex.ro:
„După un maraton legislativ de şase săptămâni am reușit să aducem, în plenul Camerei Deputaților, o reglementare care să redefinească cadrul juridic necesar continuării investiției la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.

În acest parcurs au fost implicați toți parlamentarii de Brașov, precum și specialiști în legislație din Departamentul Legislativ al Senatului și al Camerei Deputaților sau de la Consiliul Legislativ. O contribuție importantă a revenit Guvernului, care a făcut precizări importante prin punctele de vedere emise cu privire la situația juridică actuală a terenului pe care se realizează investiția.

Un citat relevant din punctul de vedere al Ministerului Justiției este următorul:„prin urmare, la momentul actual (septembrie 2016) bunurile vizate aparțin domeniului public al județului Brașov și se află în administrarea Consiliului Județean Brașov”.

Subliniem prezența constantă a autorităților publice locale, în special prin domnul Adrian Veștea, Președintele Consiliului Județean Brașov, la dezbaterile parlamentare ceea ce a conferit credibilitate demersului nostru legislativ.
Parlamentarii PNL și-au făcut datoria față de comunitate și au identificat soluția legislativă necesară pentru finalizarea investiției la aeroport.

Din cauza abuzului procedural prin care PSD a depus și vrea să dezbată așa-zisa moțiune împotriva Ministrului Justiției, Grupul Parlamentar PNL a luat decizia de a nu participa la discutarea și votarea acestei moțiuni. Din cauza abuzului PSD sesiunea de vot final nu va avea loc și prin urmare inclusiv votarea legii aeroportului se va amâna încă o săptămână.

Așa-zisa moțiune încalcă regulamentul Camerei Deputatților deoarece nu se referă la nici o problemă de politică internă sau externă (conf. art.186 și 188 din Regulamentul Camerei Deputaților). Nu exista nici avizul Comisiei de Politică externă dacă moțiunea s-ar referi la probleme de politică externă, cum ar fi reprezentarea în fața CEDO. Depunerea ieri a așa-zisei moțiuni și dezbaterea ei azi fără îndeplinirea condițiilor regulamentare reflectă atitudinea de partid stat a PSD.

Facem un ultim apel la parlamentarii PSD de Brașov de a-și convinge liderii să renunțe la discutarea acestei moțiuni abuzive și să ne permită astfel să votăm azi legea aeroportului!
Grupul Parlamentarilor PNL de Brașov”

Previous Story

Accident Brașov: Bătrână călcată de un autobuz RAT la capăt de linie Steagul, pe Saturn

Next Story

Aeroportul Brașov. „Deputații PSD au plecat ‘în turmă’ din sala de plen, în momentul votului”. Legea Terenului a fost amânată!