Centrul Brașovului se transformă în PIETONAL. Vezi pe ce străzi circulația auto va fi interzisă:

Last Updated on septembrie 13, 2016 Primăria Brașov are planuri mari pentru centrul orașului. Vrea să transforme zona în pietonal astfel că pe mai multe străzi circulația auto va fi interzisă.

Apollonia Hirscher – pietonal
Printre zonele vizate este strada Apollonia Hirscher, mai precis tronsonul cuprins între intersecţia acesteia cu strada Poarta Şchei şi giratoriul de pe strada Castelului, informează bzb.ro.

14199580_832524200216660_1868640935071385785_n

(foto: iBrasov)

Acces auto interzis şi pe străzile din în jurul Colegiului Naţional Unirea
Pietonală ar putea deveni şi zona dintre strada Nicolae Bălcescu şi Modarom, dar se analizează şi posibilitatea transformării în întregime a străzii Postăvarului în pietonal.

Staţionări interzise şi la Maternitate
Pe lista zonelor care ar urma să fie transformate în pietonale se numără şi cea dintre sediul Arhivelor Statului şi Maternitate, pe unde se face accesul După Ziduri.

Parcarea de la Banca Agricolă, închisă
O altă zonă „fără maşini” va fi şi platforma de la Piaţa Sfatului nr. 27, din spatele fostei Bănci Agricole, unde acum este o parcare. Aici, municipalitatea are în vedere efectuarea unor reparaţii la platforma cu pavaj din bazalt şi redeschiderea circulaţiei pietonale spre Aleea După Ziduri, lucrări ce ar putea începe încă din acest an.

Sens unic pe Dobrogeanu Gherea
În paralel, Primăria Braşov ia în calcul şi introducerea sensului unic pe strada Dobrogeanu Gherea, care face legătura între cartierul Valea Cetăţii şi Centrul Istoric.

Parcările din zona Star!
Pentru a a-i convinge pe şoferi să îşi lase maşinile în parcarea de la Spitalul Militar, municipalitatea ia în calcul desfiinţarea parcării din faţa Magazinului Star, dar şi a celei de deasupra halei agroalimentare de aici.

Previous Story

Brașov: Magazinul Lidl din Tractorul este închis astăzi şi mâine. Vezi de ce:

Next Story

Brasov: De astăzi se circulă pe noul pod de pe strada Lânii