Brașov: George Scripcaru, dosar la DNA pentru șmecherie cu automobile. Vezi cum proceda:

Last Updated on septembrie 28, 2016 Primarul George Scripcaru are din nou probleme cu legea. El este acuzat de procurorii DNA că a obligat o societate comercială din subordinea primăriei să cumpere autoturisme Skoda pe care le-a folosit în interes personal. Mai mult, dacă primea o amendă, vinovați erau scoși angajați ai aceste companii.

Potrivit mytex.ro, RAT Brașov ar fi compania care a cumpărat timp de 9 ani autoturisme pentru primarul George Scripcaru și șoferi de acolo acceptau ca amenzile primite de primar să fie trecute pe numele lor.

14470751_313708338996710_2137610722_n

Brașov: George Scripcaru, dosar la DNA pentru șmecherie cu automobile. Vezi cum proceda: 1Contactat telefonic de reporterii mytex.ro, purtătorul de cuvânt al RAT Braşov, Silviu Ştefan, nu a comentat acest fapt, motivând astfel: „Este o anchetă în curs şi nu avem ce comenta. Toate datele solicitate de instituţiile abilitate au fost puse la dispoziţie de către administratorii RAT Braşov. Aşa vom face şi în continuare, dacă va fi nevoie”.Brașov: George Scripcaru, dosar la DNA pentru șmecherie cu automobile. Vezi cum proceda: 2
Brașov: George Scripcaru, dosar la DNA pentru șmecherie cu automobile. Vezi cum proceda: 3

Procurorii DNA au dispus, miercuri, punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile față de primarul municipiului Brașov, George Scripcaru, cercetat pentru abuz în serviciu într-un dosar care vizează achiziționarea unor autoturisme de către o societate aflată în subordinea administrației locale, informează agerpres.ro.

Scripcaru este urmărit penal pentru abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, precum și pentru participație improprie la abuz în serviciu, potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES.

Din cercetările efectuate de procurorii Serviciului Teritorial Brașov al DNA reiese că faptele au fost comise între anii 2007 și 2015.

“În perioada 2007 — 2015, inculpatul Scripcaru George (…) și-a exercitat influența reală asupra directorului general al unei societăți din subordinea Primăriei Brașov și l-a determinat să-și încalce atribuțiile de serviciu și să achiziționeze succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziția Primăriei Brașov, semnându-se în acest sens mai multe contracte și acte adiționale. Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea/utilizarea acestora (vinietă, asigurarea CASCO, RCA, ITP, revizii și reparații)”, se precizează în comunicatul DNA.

Procurorii mai susțin că George Scripcaru, pentru a ascunde faptul că autoturismele date în mod succesiv în folosința Primăriei Brașov sunt utilizate în interesul său personal, a solicitat aceluiași director ca, în cazul în care pe adresa societății vor veni solicitări din partea Poliției Rutiere, să fie comunicat numele unui angajat al societății, care să fie sancționat contravențional în locul său.

În urma acestui demers, pe 12 martie 2009 a fost încheiat un proces verbal prin care o altă persoană a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 120 de lei și două puncte penalizare pentru că a depășit viteza maximă admisă în localitate în timp ce conducea unul dintre autoturismele respective.

“În realitate, autoturismul fusese condus de inculpat, rezultatul fiind obținerea pentru acesta din urmă de foloase necuvenite, constând în aceea că nu figurează în evidențele Poliției cu sancțiuni contravenționale și nu a plătit amenda respectivă. Consecința acestei conduite infracționale a fost prejudicierea societății respective cu suma totală de 630.567,28 lei reprezentând valoarea mașinilor achiziționate și cheltuielile suportate cu întreținerea/utilizarea acestora”, se mai arată în comunicat.

Procurorii precizează că lui George Scripcaru i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Previous Story

Brașov: SCANDAL! Universitatea Transilvania propune uciderea a 482 de pisici sălbatice și râși. Vezi reacția asociației ecologiste WWF-Romania:

Next Story

Video Brașov: Mall-ul Coresi. Viermi în mâncarea chinezească? Vezi ce au găsit inspectorii OPC în urma controlului