Aeroportul Brașov: Veste bună, veste rea

Last Updated on septembrie 6, 2016 Vestea bună: Legea restituirii terenului pentru aeroport a intrat în procedură de urgență la Senat, astfel că până în decembrie Consiliul Județean Brașov va avea pe ce să construiască.

Vestea proastă: Consiliul Județean va avea terenul dar Primăria Brașov nu va putea da bani pentru construcție deoarece legea îi interzice dacă nu este proprietar pe teren.

Biroul Permanent al Senatului României a aprobat ieri intrarea în procedură de urgenţă a modificărilor la Legea 297/2015 (Legea Chiriac), privind transferul terenului de la Institutul Cartofului către Consiliul Judeţean Braşov a terenului pe care se construieşte aeroportul de la Ghimbav, informează bzb.ro.

Proiectul depus la Senat prevede amendarea în două puncte a „Legii Chiriac”, respectiv eliminarea acelei perioade de 30 de zile în care ar trebui să se producă predarea-primirea terenului şi actualizarea informaţiilor cadastrale cu noua situaţie de la faţa locului.

Din păcate va fi nevoie de o altă lege pentru ca Primăria Brașov să poată investi bani publici în Aeroport.

„Având în vedere legislaţia în vigoare şi prevederile referitoare la cheltuirea banului public, este normal ca municipalitatea să facă investiţii pe un teren pe care este proprietar sau coproprietar”, a explicat în iulie  purtătorul de cuvânt al Primăriei, Sorin Toarcea.

Previous Story

Brașov: UPDATE. Bărbatul găsit mort cu o pungă pe cap în parcul Central, procurorii au stabilit cauza decesului

Next Story

Accident Brașov: Autobuz RAT lovit din nou pe strada Lungă la intersecția cu strada Morii