Aeroportul Brașov. Harghita își face aeroport. Înaintea noastră

Last Updated on septembrie 21, 2016 Autoritățile din Mirecurea Ciuc nu mai vor să aștepte construirea Aeroportului Brașov și au anunțat că vor construi unul în localitate.

Un studiu de prefezabilitate privind realizarea unui aeroport în apropierea municipiului Miercurea Ciuc a fost lansat recent în dezbatere publică. Studiul e finanțat de Guvernul Ungariei și prevede dezvoltarea aerodromului aflat la câțiva kilometri de Miercurea Ciuc.

14080856_309796856054525_2146213066_n

Este vorba despre transformarea aerodromului într-un aeroport de mici dimensiuni. Aeroportul va fi dotat cu turn de control, terminal de pasageri, hangare și săli unde oamenii de afaceri vor putea să aibă diverse întâlniri, informează Agerpres și preluat de mytex.ro.

Autoritățile locale spun că aeroportul va fi folosit și pentru transportul bolnavilor care trebuie să ajungă în diverse spitale din țară sau străinătate. S-a menționat faptul că în condițiile în care accesul către alte zone din țară se face greu, realizarea unei legături aeriene ar putea duce la creșterea investițiilor în județ.

Studiul de prefezabilitate va sta în dezbatere publică 45 zile, iar aeroportul ar urma să se realizeze printr-un parteneriat public-privat.

Aeroportul Brașov este la stadiu de lege a Terenului care a fost aprobată de Senat și trebuie aprobată de Camera Deputaților.

Previous Story

Video Brașov: Grupul Sergiana, reacție la acuzațiile că aruncă gunoaie pe drumul spre Poiana Braşov

Next Story

„Accident cu morți la limita de județ, Brașov – Sighișoara (Mureș)”