Medicul Dan Grigorescu: „Brașoveni, unii de la București sunt deciși să ne fure viitorul !” Vezi ce mesaj i-a scris premierului Dacian Cioloș:

Last Updated on august 26, 2016 Medicul Dan Grigorescu atrage atenția asupra unui plan bine pus la punct de cei din București împotriva Brașovului. Rezultatul: Brașovul va fi subordonat Sibiului, care va deveni capitala regională. Ei vor ave, noi nu: aeroport, autorstradă, sprijin la București.

Pe Facebook,Medicul Dan Grigorescu: „Brașoveni, unii de la București sunt deciși să ne fure viitorul !” Vezi ce mesaj i-a scris premierului Dacian Cioloș: 1Grigorescu Dan a scris: „Brașoveni, unii de la București sunt deciși să ne fure viitorul ! De ce fac această afirmație gravă? Pentru că se pare că suntem mințiți pe față și fără jenă de personaje clar-obscure din subsolurile Palatului Victoria!

14068234_829322957203451_6924590644566816960_n

(foto:Brasov cel mai frumos oras din Romania)

Dacă analizăm justețea „clasificării” municipiului Brașov de către funcționari guvernamentali (mai mult sau mai puțin „înalți”) ca fiind un municipiu de categoria a doua, concluzia cuprinsă în titlul acestei postări poate fi foarte ușor de demonstrat. Această demonstrație nu a fost realizată de un nespecialist ca mine, ci de un „monstru sacru” al statisticii brașovene și (de ce nu?) naționale, domnul Ion Popescu, îndeplinind în prezent (din fericire pentru noi!) funcția de Director General al Direcției Județene de Statistică Brașov. Dacă veți citi până la capăt articolul anexat postării, veți simți, așa cum am simțit-o și eu, că vi se urcă revolta la cap!

Adică, deși îndeplinim criteriile „de dânșii inventate”, polul de creștere de importanță națională Brașov nu există! Astfel, România nu are decât municipii poli de creștere situați teritorial periferic (Iași, Constanța, Craiova, Timișoara și Cluj), iar în centrul țării-pauză! Parcă s-ar pregăti cineva ca zona Brașovului să aibă echivalent în centrul unui tort gata de împărțit în cinci felii și care nu trebuie să opună rezistență, acolo, la locul unde se oprește lama cuțitului!

14088976_295351397499071_1490130059_n

(foto: Brasov cel mai frumos oras din Romania)

Domnule Prim-Ministru Dacian Cioloș!

Dacă este așa cum spune domnul director Popescu, al cărui profesionalism și a cărei onestitate sunt mai presus de orice suspiciune, respectiv că Brașovul a fost declasat, fie cu intenție (adică din interes), fie din culpă (adică din prostie), sunteți obligat moral să-i destituiți pe fuuncționarii guvernamentali care au generat o astfel de măgărie! Oare a câta în decursul ultimei jumătăți de veac, prin care Brașovul a fost tratat ca municipiu și județ „non-grata” pentru conducătorii țării.

Sper că nu veți permite continuarea politicii de marginalizare pe care guvernele cu orientare preponderent ”pro-sudistă” (termen pe care îl folosesc din eleganță!) au aplicat-o constant Brașovului, continuând modelul bazat pe ranchiună personală a răposatului Nicolae Ceaușescu.

Vă rog să solicitați revizuirea acestei clasificări pornind de la analiza unui profesionist de clasă și a colectivului de excepție pe care îl conduce și ai cărui membri, la fel de profesioniști, pot argumenta oricând care este adevărul, nu prin tirade și diatribe de patriotism local, ci prin rezultatele palpabile și dovedite științific obținute printr-o muncă asiduă și de mare continuitate.
Numai așa, domnule Prim Ministru Dacian Cioloș, vă veți putea demonstra verticalitatea și buna credință cu care ați început să fiți creditat.

Faceți în așa fel încât și brașovenii, printre care mă număr și eu, să vă aprecieze precum meritați!”
Cu stimă, Dan Grigorescu, medic

13319752_787326598069754_619955725092640947_n

(foto: Mary Nisto)

Şeful Direcţiei de Statistică a Judeţului, Ion Popescu: Braşovul îndeplineşte criteriile pentru a fi pol regional principal cu potenţial transnaţional

„Potrivit proiectului, au fost stabilite cinci municipii care urmează a fi incluse în categoria polilor regionali cu potenţial transnaţional, respectiv Iaşi, Timişoara, Cluj, Craiova şi Constanţa. Cei cinci vor merge mai departe. Probabil că Braşovul va fi undeva în spate. Va fi ajutat Sibiul, care va urca şi probabil că va fi susţinut pentru capitală regională.

Ni se reproşează că nu avem aeroport sau autostradă, dar Bucureştiul ne blochează aceste proiecte, iar în aceste condiţii Braşovul nu va fi susţinut ca pol de dezvoltare regională”, a declarat Popescu citat de bzb.ro.

„Dacă pierdem acum, s-ar putea să pierdem în continuare”
„Îndeplinim toate criteriile pentru a fi alături de cele cinci municipii, chiar dacă nu avem autostradă şi aeroport.

13315761_785476914921389_2980165090642189883_n

(foto: Nirolf Gherbe)

Avem gară, multe autogări, dar şi patru spitale de categoria a doua. Era bine dacă aveam un spital regional, dar acesta se va face. Pentru ca Braşovul să fie inclus în categoria polilor regionali cu potenţial transnaţional, trebuie să se lupte cine trebuie, pentru a ne duce acolo unde ne este locul.

Cel mai probabil, după ce vor intra în vigoare noile categorii de localităţi, cele cinci municipii vor fi sus, iar acolo se vor duce banii. Avem câte argumente vreţi să îi convingem pe cei care iau decizii să ne ducă lângă celelalte cinci.

Avem şi noi loc. Dacă pierdem acum, s-ar putea să pierdem în continuare mult şi bine. Dacă eram legaţi de Occident, cu ajutorul reţelelor de autostrăzi şi a aeroportului, probabil că eram mult mai departe şi este posibil să nu se dorească acest lucru”, a mai precizat directorul de la Statistică.

„Probabil că Bucureştiul nu ştie că suntem în Zona Metropolitană”
În definirea municipiilor, şeful statisticii braşovene a precizat că au fost luate în calcul şi criterii privind populaţia oraşului dar şi numărul de locuitori din aria funcţională.

„Pentru a deveni pol transnaţional, un municipiu trebuie să aibă cel puţin 250.000 de locuitori, iar în aria funcţională, din care fac parte localităţile limitrofe. Pe noi ne interesează aria funcţională, respectiv Zona Metropolitană Braşov.

Municipiul Braşov are 290.743 de locuitori, iar în Zona Metropolitană sunt 478.141. Probabil că Bucureştiul nu ştie că Braşovul şi alte 18 localităţi fac parte din această zonă. Practic, din acest punct de vedere, noi respectăm criteriile”, a declarat Popescu.

În ceea ce priveşte numărul de locuitori, celelalte cinci municipii stau mai bine decât Braşovul, Iaşiul având 362.142 de locuitori, Timişoara – 332.983, Clujul 321.687, Constanţa – 317.832, iar Craiova – 305.689. Raportat la municipiile poli regionali secundari, categorie din care face şi Braşovul, mai bine stă doar Galaţiul, care are 303.304 locuitori.

Previous Story

Brașov: LOVITURĂ! 38 de vagoane cu lemn, confiscate de polițiști! Trebuiau să ajungă la o mare fabrică de prelucare a lemnului din oraş

Next Story

Oktoberfest Brașov. Vezi programul zilei de vineri: