Brașov: UPDATE. 38 de vagoane cu bușteni confiscate. Vezi ce spune Kronospan

Last Updated on august 26, 2016 Poliția Brașov a confiscat pe 18 august 38 de vagoane cu bușteni care mergeau spre Kronospan. Compania se apără și spune că este vina transporatatorului, CFR Marfăț

Lemnul era transportat în 38 de vagoane, iar garnitura nu avea aviz de însoţire a mărfii. Neregula a fost constatată pe 18 august, iar poliţiştii au indisponibilizat iniţial întreaga cantitate, informează digi24.ro. Pentru a nu bloca activitatea fabricii, oamenii legii au fost de acord ca lemnul să intre în circuitul de producţie, dar au blocat contravaloarea transportului în conturile companiei.

57c00cbf682ccf21cb3402ae

Lucrătorii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi şi ai Inspectoratului Poliţiei Judeţene au măsurat şi cântărit întreg lemnul, înainte de să amendeze firma cu 10.000 de lei. Reprezentanţii companiei spun că vina este a transportatorului CFR Marfă şi că vor contesta în instanţă Procesul verbal de amendă.

CFR Marfa a menţionat pentru Digi24 Braşov că, în conformitate cu Regulamentul de Transport, avizul de însoţire a mărfii este un document ce aparţine clientului. Transportatorul nu are obligaţia de a verifica nici conţinutul, nici existenţa acestui document.

“Kronospan este doar beneficiar al unei operaţiuni de transport iar acest transport este controlot exclusiv de CFR. Considerăm sancţiunea nelegală şi ernoată şi bineînţeles vom ataca, în instanţă, decizia”, Oana Bodea, directorul companiei.

Previous Story

Accident Brașov: Tamponare în sensul giratoriu. Un șofer a uitat de o regulă elementară. Vezi să nu o pățești și tu

Next Story

Brașov: „Aveti mare grija in zona Spitalului Astra, fie ca sunteti pe bicicleta sau pe jos. Un caine era sa ma capseze azi, am trecut pe langa el la o distanta rezonabila si a luat-o la fuga dupa mine, mi-a agatat un pic cu dintii anvelopa”