Brasov : Parcarea de la Aro va deveni piaţetă

Last Updated on august 24, 2016 În centrul Brașovului va apărea o nouă piațetă după ce primăria a decis resistematizarea circulaţiei auto în spatele Hotelului Aro Palace. Astfel, parcarea de la Aro a intrat într-un proces de reamenajare.

De ieri a început „redesenarea“ locurilor de staţionare a maşinilor şi a căilor de acces, pentru a permite închiderea ulterioară a unei părţi din parcare. Pentru amenajarea pietonalului, Municipalitatea intenţionează să înlocuiască actualul covor asfaltic cu calupuri bazaltice, informează monitorulexpres.ro

Cea mai mare parte a terenului din spatele Hotelului Aro Palace aparţine Primăriei Braşov, şi pînă nu demult, a fost pus în discuţie pentru un schimb cu hotelul, astfel încît municipalitatea să poată prelua Cetăţuia, care este administrată de SIF Transilvania prin Aro Palace.

Între timp însă, în baza unor documente vechi descoperite în arhive, Primăria a renunţat la schimbul de terenuri, a păstrat parcarea din spatele hotelului, şi, în paralel, încearcă să obţină, printr-un proces împotriva Aro Palace, şi Cetăţuia, care ar fi aparţinut, în urmă cu un secol, comunei Braşov.

Previous Story

Brașov: Un nou „lac” la ieşirea din oraș. Mare

Next Story

Brasov : Baza Olimpia ar putea fi cumpărată de tenismenul Traian Marcu