Aeroportul Brașov: Deputatul Gabriel Andronache (PNL) cere senatorilor să semneze o adresă privind urmarea procedurii de urgenţă în cazul „Legii terenului aeroportului”

Last Updated on august 30, 2016 Procedurile juridice din Parlamentul României prvind recuperarea terenului pentru Aeroport au fost explicate de către deputatul Gabriel Andronache (PNL). El a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că va solicita senatorilor braşoveni să semneze o adresă privind urmarea procedurii de urgenţă în cazul „Legii aeroportului Braşov”.

Proiectul acestui act normativ a fost depus la Camera Superioară a Parlamentului în luna iunie, iar atunci Biroul Permanent al Senatului a stabilit procedură obișnuită de dezbatere, informează bzb.ro.

„Demersul nostru vizează modificarea procedurii legislative, dintr-una obişnuită într-una de urgenţă, iar o decizie în acest sens poate fi luată de Biroul Permanent al Senatului. Senatorii de Braşov trebuie să solicite stabilirea unui termen de 5 zile calendaristice pentru depunerea de amendamente și a unui termen de 10 zile calendaristice pentru depunerea raportului de către Comisia Juridică”, a declarat Andronache.

Acesta a afirmat că schimbarea procedurii de dezbatere a „Legii Aeroportului” este posibilă, pentru că proiectul nu a intrat în procedură legislativă, fiind depus în timpul vacanţei parlamentare.

„Dacă Biroul Permanent al Senatului va fi de acord ca acest proiect să intre pe procedura de urgenţă, legea ar putea fi votată la mijlocul lunii septembrie, după care va ajunge la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Pentru a avea succes, adresa care va fi transmisă Biroului Permanent al Senatului trebuie să fie semnată de toţi liderii de grup. Eu sper ca până miercuri să se fie strânse semnăturile necesare, astfel încât să poată fi depus documentul”, a mai spus Andronache.

De altfel, deputatul liberal le-a cerut şi parlamentarilor social-democraţi să susţină acest demers, mai ales că, recent, reprezentanţii PSD au anunţat că vor susţine toate proiectele importante pentru Braşov.

Legea la care face referire Gabriel Andronache este de fapt o modificare a „Legii Chiriac”, aprobată anul trecut, dar care nu a putut fi aplicată din cauza unor erori ale anexelor. Prin acest act normativ se transferă de la Institutul Cartofului către Consiliul Judeţean Braşov un teren cu o suprafaţă de 128 de hectare, pe care se realizează aeroportul.

Reamintim că preşedintele CJ, Adrian Veştea, le-a cerut public senatorilor de Braşov din toate partidele să facă demersurile legislative necesare pentru adoptarea în primele săptămâni din luna septembrie 2016 a proiectului de lege în prima cameră sesizată (Senatul României), urmând ca ulterior, cu sprijinul tuturor deputaţilor braşoveni, să fie adoptat şi Camera Deputaţilor.

„Atragem atenţia că în procedură normală proiectul va fi adoptat de Senat în 7 luni, adică în luna februarie 2017, ceea ce va face imposibilă reluarea lucrărilor anul viitor.

Facem apel către toţi parlamentarii de Brașov să sprijine aceste demersuri, pentru că fără sprijinul majorităţii parlamentare, proiectul aeroportului va rămâne blocat!”, a declarat Veştea, într-o conferinţă de presă, săptămâna trecută.

Previous Story

Brasov: Începe Amural(ii) Festival Vizual la Zidul Cetății, Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Măcelarilor, Poarta Ecaterina,

Next Story

Brasov: Concert Horia Brenciu la Sala Sporturilor