Brașov: Două străzi vor avea sens unic. Se desființează treceri de pietoni

Last Updated on iulie 26, 2016 Comisia de Circulaţie din Primăria Brașov a avizat astăzi mai multe modificări pe străzile din oraș. Astfel, în cartierul Răcădău s-a decis desfiinţarea celor două treceri de pietoni amplasate în apropierea Creşei Nr. 8 şi a Şcolii Gimnaziale Nr. 4 şi înfiinţarea unei alte zebre la mijlocul distanţei dintre cele două, chiar în zona în care se iese pe strada Jepilor de pe Pietonal.

„Una dintre propunerile avizate de Comisia de Circulaţie a fost cea de amenajare a unei treceri de pietoni care să facă legătura între pietonalul din Răcădău şi Şcoala Gimnazială Nr. 4.

13871723_278496479184563_897059727_n

Este soluţia optimă identificată de colegii de la Poliţia Rutieră împreună cu reprezentanţii primăriei şi în acest fel se vor putea desfiinţa cele două treceri din dreptul creşei, care era într-o curbă, şi cea de după Şcoala Gimnazială Nr. 4. Toţi cei care vor merge către creşă şi şcoală vor avea cel mai scurt drum”, a precizat marţi, Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, citat de rttbrasov.ro.

Cei care locuiesc în zonă consideră că noile măsuri sunt binevenite şi propun totodată montarea de limitatoare de viteză în apropierea unităţilor de învăţământ.

„Propunerea cu trecerea ar fi bună. Majoritatea oamenilor pe aici traversează, numai că se circulă cu foarte mare viteză şi este destul de periculos pentru copii. Ar trebui şi acolo puse denivelări astfel încât să-i limităm pe şoferi”, a precizat astăzi, o braşoveancă. „O să fie mai sigur pentru elevii care studiază la această şcoală, deoarece trecerea din curbă era periculoasă”, a afirmat astăzi, o altă braşoveancă.

Noi sensuri unice

Tot marţi, Comisia de Circulaţie a hotărât instituirea de sens unic pe Aleea Mercur, însă deocamdată nu s-a stabilit exact pe unde se va intra şi ieşi de pe această arteră.

Şi în Bartolomeu va fi înfiinţat sens unic pe o porţiune din strada Grigore Ureche. „Un alt treilea punct pe ordinea de zi a fost introducerea sensului unic pe strada Grigore Ureche, pe tronsonul cuprins între Matei Corvin şi Ecaterina Teodoroiu. Urmează ca Poliţia Rutieră împreună cu reprezentanţii municipalităţii să stabilească direcţia în care se va face acest sens unic.

Propunerea a fost dinspre strada Ecaterina Teodoroiu spre strada Matei Corvin iar celălalt tronson de la Matei Corvin către pasajul de la Fartec va rămâne cu sens dublu”, a adăugat astăzi, Sorin Toarcea. În următoarea perioadă se vor face amenajări şi marcaje în zonele respective iar în câteva săptămâni noile reguli de circulaţie vor intra în vigoare.

Previous Story

Brașov: Modificări de ultimă oră în proiectul Mall-ului de la Hidro

Next Story

De ce nu avem Autostrada Brașov – Comarnic? Vezi ce ne minte fostul premier Victor Ponta: