Brașov: Două facultăţi au anul acesta peste 10 candidaţi pe loc

Last Updated on iulie 25, 2016 Facultatea din Brașov cu cei mai mulți candidați înscriși este Medicina cu 1.222 de candidaţi, pentru cele 140 de locuri bugetate şi alte 176 cu taxă.

Următoarea în top este Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administrarea Afacerilor, cu 862 candidaţi, pe 225 de locuri bugetate şi alte 371 locuri cu taxă, iar ultimul loc în clasamentul facultăţilor care au atras cele mai multe dosare este Ingineria Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor – 618 dosare, pentru 307 locuri bugetate şi alte 155 cu taxă, informează bzb.ro

Dacă privim situaţia candidaţilor pe programele de studiu, cea mai mare concurenţă este la programul Medicină, unde sunt 13 candidaţi pe un loc. La Facultatea de Medicină, specializările oferite sunt: Medicină, Asistenţă medicală generală, Balnefiziokinetoterapie şi recuperare şi Laborator clinic.

Concurenţă mare este şi la programul de studiu Psihologie, din cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei. Sunt „doar”12 candidaţi pe un loc – unul din cele 22 de locuri bugetate. La Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei sunt 76 de locuri bugetate şi alte 200 nebugetate, pentru programe de studiu precum: Psihopedagogie specială, Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi psihologie.

Imediat în top specializări râvnite urmează Resursele Umane, din cadrul Facultăţii de Sociologie şi Comunicare, cu aproape 9 candidaţi pe unul din cele 11 locuri bugetate. La Sociologie şi Comunicare, pentru toate cele 76 de locuri bugetate şi alte 260 nebugetate s-au înscris 397 de candidaţi. Resursele Umane este doar una dintre specializări, pe lângă Asistenţă Socială, Comunicare şi Relaţii Publice, Sociologie.

Previous Story

Polițistul Marian Godina: „Brașov e oraşul unde dau amenzi, rețin permise”. Vezi cum a reacționat o femeie când copilul a vrut să cumpere cartea polițistului:

Next Story

Brașov: Circulația BLOCATĂ pe centura ocolitoare