Poliţia Braşov spune cum s-a produs accidentul groaznic de ieri. Vezi ce s-a întâmplat cu autocarul:

Last Updated on iunie 18, 2016 Poliția Brașov a emis un comunicat de presă în care este redată, pas cu pas, operațiunea de salvare în urma teribilul accident petrecut ieri în Perșani.

Astfel, anunță polițiștii: „În data de 17.06.2016,în  jurul orei 12.35,pe D.N.1,pe raza localității Perșani,un bărbat de 38 ani conducea un autovehicul transport persoane, din direcția Brașov spre Sibiu. La km.205+200 m, într-o curbă la dreapta, autovehiculul a acroșat parapetul din beton care separă cele două sensuri de mers, după care s-a răsturnat pe contrasens.”
qwefqfqwe4

Prima persoana care a ajuns la fata locului și a asigurat primele măsuri a fost un ofițer de poliție rutieră aflat in concediu de odihna, care se afla în trecere prin zonă. „Din primele verificari s-a constat ca in interiorul autocarului sunt montate 29 de scaune, desi autovehiculul avea inscris in certificatul de inmatriculare 25 de locuri.”

La sosirea echipajelor de salvare, acestea au constatat decesul a 4 persoane (care în primă fază nu au putut fi identificați) si au trimis către spital 21 de persoane ranite. Ulterior alte 5 persoane care initial nu acuzasera dureri, au fost redirectionate de echipajele medicale catre spitalele din Brasov.

„Politistii verifică listele de pasageri puse la dispozitie de catre Inspectoratul Scolar Judetean Iasi și cele existente la unitatile medicale de pe raza municipiului Brasov pentru a se stabili cu exactitate persoanele existente la ora producerii evenimentului, in autocar. Precizam ca în foaia de parcurs a autocarului sunt inscrise 24 de persoane.

Polițistii din cadrul IPJ Brasov au actionat pentru salvarea victimelor, fluidizarea traficului in zona, dirijarea circulației pe rute ocolitoare si cercetarea la fata locului.”

Cercetarea la fața locului s-a făcut în prezența procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Brașov. Concomitent, din dispozitia sefului Politiei Romane, politistii din cadrul I.P.J. Iasi impreuna cu echipa ICSTR au efectuat verificari la sediul firmei proprietara a autovehiculului, pentru a stabilii toate aspectele privind condițiile in care s-a efectuat această cursă.

Relații cu privire la starea de sănătate a victimelor acestui accident pot fi obținute la dispeceratul I.P.J.Brașov,telefon 0268407500

Previous Story

UPDATE! Accident Brașov. Vezi ce au spus Iohannis și Raed Arafat despre tragedie. Atentie Imagini șocante de la ISU:

Next Story

UPDATE! Accident Brașov: Autobuzul era “Era un cazan pe 4 roți”. Vezi motivul incredibil pentru care un copil a scăpat nevătămat: