Brașov: Trist. Muzeul de Istorie primește 100.000 de euro să ne aducem aminte că orașul s-a numit Stalin!

Last Updated on iunie 24, 2016 Bucurie mare la Muzeului Judeţean de Istorie din Brașov. Instituția va primi 100.000 de euro de la Comisia Europeană prin care orașul nostru să fie promovat ca orașul Stalin, așa cum s-a numit într-o perioadă tristă a istoriei noastre.

“În primul rând sunt foarte mândru că Braşovul a iniţiat la nivel european această temă, Stalin. Este o temă de istorie universală, de istorie europeană şi cred că perioada stalinistă, chiar dacă nu te-ai numit oraşul Stalin, a lăsat în urmă multe drame, multe tragedii, dar în acelaşi timp reprezintă şi multe poveşti de viaţă şi cred că Braşovul cu asta poate să vină, ca şi ceilalţi parteneri ai noştri” a declarat directorul Muzeului Judeţean de Istorie Braşov, Nicolae Pepene.

13530268_260931537607724_944632973_n

Chiar nu putea Muzeul de Istorie să găsească o altă temă de promovare a Brașovului? De exemplu faptul că negustorii brașoveni ajungeau cu mărfurile până la Bagdad? Sau poate integrarea Junilor Brașoveni în tradiția folclorică a Europei?

Din păcate conducerea Muzeului de Istorie este defazată față de dorințele orașului. Brașovul vrea să atragă turiști iar Muzeul va face în august, în Piața Sfatului, o reconstituire a Primului Război Mondial. Acum ne prezintă orașul ca unul stalinist.

Mulțumim frumos pentru promovarea de război și stalinism a orașului.

Previous Story

Brasov: O femeie a murit după ce a fost atacată de un roi de albine

Next Story

FELICITĂRI! O spălătorie din Brașov a fost clasată pe locul 8 la nivel mondial