Brasov: S-a descoperit cauza inundațiilor de la Stadionul Tineretului. Vezi cine este de vină:

Last Updated on iunie 30, 2016 La fiecare ploaie mai puternică, zona de la Stadionul Tineretului se transformă într-un lac. Cauza? Canalele colectoare sunt înfundte. După ani de zile de băltit, echipele Sistemului de Gospodărire a Apelor au început decolmatarea canalul în care se scurg apele pluviale din zonă.

Pentru a rezolva această problemă, în urmă cu trei săptămâni, lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Braşov au început decolmatarea celor două canale, însă, până la finalizarea lucrărilor, va mai trece ceva timp.

Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, muncitorii mai au de lucrat la ultima porţiune a canalului Timiş, unde, pentru a se putea continua curăţările, trebuie să se efectueze operaţiuni destul de dificile. „Cu decolmatarea s-a ajuns în zona Prodlacta. Lucrările sunt destul de complexe, pentru este nevoie de o serie de intervenţii, inclusiv de spargerea casetelor de pe canal pentru a se face o curăţare cât mai bună”, a explicat reprezentantul Primăriei, citat de bzb.ro

După ce aceste canale vor fi curăţate, situaţia va fi monitorizată, iar dacă străzile vor continua să fie inundate, se vor căuta şi alte soluţii, inclusiv redimensionarea sistemului de captare a apelor pluviale.

Previous Story

Brașov: Intrarea în oraș dinspre Sighișoara va fi iluminată

Next Story

Brasov: Astăzi începe Anim’est, în Piața Sfatului. Vezi aici programul