Brasov: Cozile de un kilometru şi jumătate de la Hărman spre oraș vor continua. Vezi cauza:

Last Updated on iunie 30, 2016 Lucrările la centura de ocolire a Brașovului continuă să întârzie. Din două tronsoane aflate în construcţie, cu termene de finalizare depăşite, niciunul nu este măcar aproape de darea în folosinţă. La unul din şantiere, autorităţile şi-au dat abia acum seama că mai trebuie să facă exproprieri, pentru a finaliza construcţia.

Primul tronson al ocolitoarei face legătura între DN1 – la ieşire din Braşov spre Predeal şi DN11 – la ieşire din Braşov spre Târgu Secuiesc. Firma care a început lucrările pe mai bine de şapte kilometri din acest tronson a intrat în insolvenţă, iar şantierul a fost închis. Construcţia a fost reluată în februarie 2015, de asocierea a patru companii italiene, scrie digi24.ro

Al doilea tronson al ocolitoarei face legătura între DN11 – spre Târgu Secuiesc şi DN13 – spre Sighişoara. Aici, autorităţile plătesc aproape 65 de milioane de lei unui consorţiu de trei firme, pentru ca vechea ocolitoare a oraşului să fie extinsă de la una la două benzi pe sens. Cu cele două şantiere în lucru, şoferii care circulă frecvent în zonă sunt cei care au cel mai mult de pierdut.

“Zilnic, dimineaţa sunt cozi de un kilometru şi jumătate într-o direcţie, de la Hărman spre Braşov, iar după amiaza de la Braşov spre Hărman. Drumul este rău, neîntreţinut”, şofer.

În ce priveşte al doilea tronson al ocolitoarei Braşovului, CNADNR recunoaşte faptul că nici măcar nu a încheiat încă toate exproprierile terenurilor de pe traseu.

Nu mai puţin de 20.000 de vehicule circulă zi de zi, pe şantierul fără sfârşit al ocolitoarei Braşovului.

Previous Story

Brasov: Astăzi începe Anim’est, în Piața Sfatului. Vezi aici programul

Next Story

Brasov: Pietonii vor avea încă două semafoare