Brașov: Colegiul Şaguna, în primele cinci cele mai căutate colegii din ţară. Vezi aici Topul celor mai bune licee din țară:

Last Updated on iunie 28, 2016 Colegiul Național Andrei Șaguna din Brașov se află pe locul cinci în topul celor mai bune licee din țară, în baza mediilor obținute la admitere, dar și la cel de Bacalaureat, de anul trecut, transmite Ministerul Educației.

Pe primul loc în acest clasament se află Colegiul Național ”Sfîntul Sava”, din București, care a admis, anul trecut, în clasa de Matematică-Informatică, în profil bilingv, doar elevi cu media de peste 9,82, transmite monitorulexpres.ro

saguna-brasov-2014

Un alt colegiu bucureștean de elită este ”Gheorghe Lazăr”. Această instituție de învățămînt, care dispune de profesori excelenți la catedrele umaniste, a avut o medie minimă de admitere în 2015, la toate clasele sale, de 9,45.

Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, din București, este pe locul 10 în topul mediilor de admitere și a rezultatelor obținute de elevii săi la Bac 2015, cu 9,12. Pe primul loc în topul național al mediilor generale necesare la admitere este Colegiul „Frații Buzești” din Craiova. Aici, în 2015, ultima medie de admitere la specializarea Matematică-Informatică a fost 9,90. Nici la Științele Naturii nu s-a intrat ușor, trăgîndu-se linie sub media de 9,88. În topul Ministerului Educației, liceul ocupă, însă, abia poziția a treia.

În Moldova, lider este Colegiul ”Național” Iași, unde s-a intrat, în 2015, cu cel puțin 9,34. Gălățenii au și ei o școală între primele zece licee din țară: Colegiul Național ”Vasile Alecsandri” (9,17). Nici Colegiul Național ”Costache Negruzzi”, din Iași, nu este la îndemâna oricărui absolvent de Evaluare Națională, media minimă fiind de 9,13.

La Cluj-Napoca, cel mai căutat liceu este Colegiul Național ”Emil Racoviță” (media minimă în 2015 a fost de 9,26), în timp ce la Braşov cel mai căutat colegiu este ”Andrei Şaguna”(9,17). La Buzău este bătaie mare pe un loc la Colegiul ”Bogdan Petriceicu Hașdeu” (9,16), în timp ce elita elevilor din Constanța se strînge la Colegiul Național ”Mircea cel Bătrîn”.

TOP 10 LICEE DIN ROMÂNIA:

1. COLEGIUL NATIONAL „SFANTUL SAVA” BUCURESTI – 9.35
2. COLEGIUL „NATIONAL” IASI – 9.34
3. COLEGIUL NATIONAL „FRATII BUZESTI” CRAIOVA – 9.32
4. COLEGIUL NATIONAL „EMIL RACOVITA” CLUJ-NAPOCA – 9.26
5. COLEGIUL NATIONAL „ANDREI SAGUNA” BRASOV – 9.17
6. COLEGIUL NATIONAL „VASILE ALECSANDRI” GALATI – 9.17
7. COLEGIUL NATIONAL „B. P. HASDEU” BUZAU – 9.16
8. COLEGIUL „COSTACHE NEGRUZZI” IASI – 9.13
9. COLEGIUL NATIONAL „MIRCEA CEL BATRAN” CONSTANTA – 9.12
10. COLEGIUL NATIONAL „GHEORGHE LAZAR” BUCURESTI – 9.12

 

Previous Story

Accident Brașov: Un biciclist a fost lovit de o maşină lângă o trecere de pietoni. Vezi aici foto:

Next Story

Brașov: Intrarea în oraș dinspre Sighișoara va fi iluminată