RAT Brașov schimbă traseele și orarele de circulație pentru 4 linii de transport

Last Updated on mai 23, 2016 Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov încearcă să-i mulțumească pe brașoveni modificând rutele pentru patru linii. Cele mai multe reclamții ale brașovenilor rămân însă nerezolvate.

Regia Autonomă de Transport (R.A.T.) Brașov a înaintat către Consiliul Local al Municipiului Brașov o propunere de modificare a Planului de Servicii pentru anul 2016, propunere ce vizează schimbarea traseelor și orarelor de circulație pentru patru linii de transport public de călători.

Prima modificare se referă la suplimentarea programului de circulație pe linia 5M (Stadionul Municipal – Măgurele), în zilele de duminică și sărbători religioase, prin adăugarea a două curse pe zi, dimineața și la orele prânzului.

Măsura răspunde cererilor a numeroși cetățeni și a reprezentanților Arhiepiscopiei Ortodoxe Române de la Sibiu, precum și cerințelor de trafic ce se înregistrează în zona viitoarei Mănăstiri Sfântul Efrem cel Nou, ce se construiește în zona Măgurele.

”Prin modificările propuse dăm curs și solicitărilor cetățenilor din cartierele Avantgarden – Bartolomeu și a celor din Timiș – Triaj sau Gemenii. Astfel, vom putea prelungi traseul liniei 25 (Avantgarden – Gara CFR Brașov), pe parcursul orelor de vârf, până la capătul de linie Roman.

De asemenea, tot pentru a veni în sprijinul călătorilor, în curând este posibil ca toate cursele de pe linia 34, pe parcursul întregii zile, să circule pe traseul Livada Poștei – Timiș-Triaj. Momentan, autobuzele de pe linia 34 circulă până în zona Timiș-Triaj doar la orele de vârf”, a precizat directorul general al R.A.T Brașov, ing. Cristian Radu.

Acesta a mai precizat faptul că aprobarea noii forme a Planului de Servicii al R.A.T. Brașov ar permite și modificarea traseului liniei 34B (Timiș-Triaj – Hidro A), schimbare ce ar veni în sprijinul călătorilor din zonele Fundătura Hărmanului și Triaj. Astfel, viitorul traseu al autobuzelor de pe linia 34B ar putea fi următorul: Triaj – str. Fundătura Hărmanului – Ocolitoare (CET) – str. Zizinului – Bd. Al. Vlahuță – Bd. Gării – Bd. Victoriei – Bd. Kogălniceanu – Hidro A și retur.

Ing. Cristian Radu a mai declarat că toate aceste modificări au la bază atât solicitări din partea călătorilor, cât și monitorizări ale gradului de încărcare a autobuzelor efectuate de angajații R.A.T. Brașov. El a adăugat că, în cazul în care modificarea Planului de Servicii va fi aprobată de Consiliul Local, noile trasee și orare vor fi puse în aplicare în cel mai scurt timp posibil.

Previous Story

Brașov. Cătălin Leonte: „Voi introduce pentru pensionari gratuitatea totală pe transportul în comun, aşa cum este la Bucureşti sau la Cluj”

Next Story

Brașov: A început RĂZBOIUL apei calde! Consiliul Local, Tetkron, Asociații de Proprietari, Bepko, Primărie. Nu câștigă nimeni, pierd brașovenii