Brașov. HAOS la Primărie! 10.700 de apartamente au rămas fără apă caldă pe termen nelimitat

Last Updated on aprilie 6, 2016 Brașovenii racordați la Tetkron nu meritau o astfel de veste. Din păcate, în lipsa primarului George Scripcaru, consilierii locali nu au aprobat datoriile Tetkron către Bepko, furnizorul de apă caldă.

George Scripcaru este anchetat într-un dosar de luare mită tocmai cu Bepko iar consilierii au refuzat să-și asume pierderile având în vedere că din dosarul procurorilor reiese faptul că apa caldă, în sezonul de iarnă, a fost „vărsată” pe câmp pentru ca facturile să fie cât mai mari.

Astfel se constată falimentul Tetkron deoarece nimeni din Consiliul Local nu are curaj să comande un audit la Tetkron, asta însemnând să-l controleze pe Scripcaru. Este mai comod și sigur pentru consilieri să aștepte decizia procurorilor DNA chiar dacă asta înseamnă lipsa apei calde în apartamentele din Brașov.

De mâine de la ora 14:00, braşovenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare vor rămâne fără apă caldă. Consilierii locali nu au fost de acord ca datoriile de 13 milioane de lei, ale societăţii Tetkron, să fie achitate din bugetul local, astfel că activitatea furnizorului de agent termic se va încheia, informează digi24.ro.

Măsura afectează aproximativ 10.700 de apartamente şi 23 de instituţii de învăţământ. Vestea că se opreşte apa caldă a venit printr-o notificare, de la furnizorul de gaz metan către societatea care produce apa caldă şi de aici mai departe, către Consiliul Local.

[ads2]

Datoriile la plata agentului termic au fost astăzi pe masa Consiliului Local Braşov. Membrii forului s-au întrunit în şedinţă de urgenţă, pentru a vota asupra preluării la bugetul local a datoriilor Tetkron.

Vezi aici Video:

Pe ordinea de zi a şedinţei au mai fost constatarea încetării de drept a contractului dintre Consiliul Local şi Tetkron şi preluarea înapoi în administrarea Primăriei a reţelelor şi punctelor termice. Niciuna dintre hotărâri nu a fost adoptată de forul deliberativ al municipiului.

Previous Story

Este bine? Părinții din Brașov nu-și mai vaccinează copiii! Braşovul a coborât şi sub 50% la rata de vaccinare

Next Story

FELICITĂRI! Un braşovean a câştigat Premiul Uniunii Europene pentru Literatură