Brașov: 9 ani de când a dispărut Uzina Rulmentul!

Last Updated on aprilie 29, 2016 În 1959 ia ființă ca unitate independentă Uzina Rulmentul Brașov pe actualul plasament, prin transferul fabricației de rulmenți din industria de autocamioane. În 1990 ajunsese să aibă 7.000 de angajați, fiind una din cele mai mari uzine din Brașov alături de Steagu Roșu și Tractoru.

Măsurile guvernanților de la București de a falimenta industria românească nu au ocolit nici această fabrică. Între 1990 și 2007, singurul an bun financiar a fost 1998 când uzina a încheiat anul cu un profit de aproximativ 5 miliarde lei vechi la o cifra de afaceri de 356 miliarde lei vechi.
970-F watermark (1)
Pe 28 aprilie s-au împlinit 9 ani de la falimentul uzinei Rulmentul. În octombrie 2007 a fost băagată în insolvență după care au urmat aproape 40 de licitații pentru vânzarea pe dea întregul sau pe bucată.

În 2009 fabrica a fost vândută pentru 35 de milioane de euro dar cum cel care a cumpărat-o nu a plătit licitația a fost anulată.
watermark
Rulmentul acumulase 70 de milioane de euro datorii.

Previous Story

Brasov: RESPECT. Această doamnă a găsit sute de dolari și euro. I-a înapoiat studentei „uituce”.

Next Story

Brașovul mulțumește turiștilor care au fost în Minivacanţa de Paşte aici. Ne cerem scuze că a trebuit să stați în trafic, din nou, când ați plecat acasă. PS: Duminică vă așteptăm la Parada Junilor :)