Taximetriștii din Brașov vor ca clienții să urce cu haine curate în mașini și să vorbească românește chiar dacă sunt maghiari!

Last Updated on februarie 12, 2016 Taximetriștii din Brașov au creat și ei un set de reguli pentru clienți, după ce reprezentanţii Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor au redactat un pliant care specifică drepturile şi obligaţiile clienţilor care se urcă într-un taxi, dar şi ce pot face atunci când au o reclamaţie.

O parte dintre șoferi consideră că şi clienţii trebuie să respecte anumite reguli, unul dintre şoferi a redactat chiar un set cu şapte puncte trimis către bzb.ro:

  1. Clienţii să nu intre cu ţigara aprinsă sau să fumeze în taxi.
  2. Să nu solicite manele la radio sau „dă mai tare, dă mai încet”.
  3. În momentul în care este întrebat de către şofer pe unde doreşte să meargă şi răspunde „pe unde vrei”, să nu protesteze cum că este transportat pe o rută ocolitoare.
  4. Să înţeleagă că nu poţi să îi duci pe o distanţă scurtă (din Livadă la Il Camineto sau de la Elvira la Gară), pentru că tariful e undeva la 2 lei şi dacă scoţi bon poţi fi luat pentru fraudă.
  5. Clienţii să se mai şi spele şi să nu mai arunce ambalaje pe jos când stau în spate.
  6. Cei care sunt cetăţeni români dar de etnie maghiară să vorbească ROMÂNEŞTE în maşină :).
  7. Să înţeleagă că nu suntem servitori sau sclavi de plantaţie şi dacă ridică tonul îi dăm jos”.

[ads2]

Setul de reguli a fost comentat la rându-i de către braşovenii care folosesc mai des sau mai rar taxiul, unii dintre aceştia considerând exagerate anumite doleanţe ale şoferilor. Astfel, clienţii consideră că nu este anormal să ceară volumul muzicii ceva mai ridicat, atât timp cât o fac pe un ton politicos, iar problema distanţelor scurte este relativă, mai scrie sursa citată.

Previous Story

Brasov: 6 motive să poți călători în timp la Piața Sfatului

Next Story

Cea mai mare fabrică a Braşovului se vinde pe bucăți