RAT Brașov: Pentru 16 linii afli în timp real când ajung autobuzele în staţie

Last Updated on februarie 9, 2016 Regia Autonomă de Transport (RAT) Braşov a extins sistemul de management informatizat al transportului în comun la 16 linii, după ce la finele anului trecut a fost testat pe linia 20, Livada Poştei – Poiana Braşov.
Astfel, călătorii pot afla în timp real când ajunge următorul autobuz sau troleibuz în staţie, respectiv dacă apar unele decalaje faţă de orarele afişate pe hârtie sau online pe portalul Regiei, pe liniile 1, 4, 6 , 8, 14, 16, 17, 20, 22, 28, 28B, 31, 34, 34B, 36 şi 50.

Acest sistem va fi extins pe toate liniile de transport din Brașov. „Angajaţii RAT împreună cu cei ai firmei care a implementat acest proiect de management informatizat al transportului în comun lucrează în prezent la punerea în funcţiune a sistemului pe toate liniile din municipiul Braşov, fiindcă este necesară sincronizarea între sistemele GPS de pe autovehicule şi echipamentele de recepţie din staţii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport (RAT) Braşov, Silviu Ştefan, pentru bzb.ro

În cadrul acestui proiect finanţat în proporţie de 98% de către Uniunea Europeană în 119 staţii şi terminale ale RAT au fost montate pe lângă camere de supraveghere şi tabele electronice, care pot afişa ora la care trec următoarele autobuze prin staţie. Tabelele comunică prin sistemele GPS instalate pe fiecare mijloc de transport în comun, iar în funcţie de localizarea lor, în staţii este afişat timpul estimativ la care va ajunge autobuzul sau troleibuzul.

Previous Story

Brașov: Profesorul Nicolae Souca nu va fi sancţionat, decizie și a Inspectoratului Școlar Județean

Next Story

George Scripcaru atacat de premierul Dacian Cioloș. A produs o pagubă Brașovului de aproximativ 4 milioane de euro cu Grădina Zoologică. Primarul va fi anchetat de DNA într-un nou dosar !