George Scripcaru atacat de premierul Dacian Cioloș. A produs o pagubă Brașovului de aproximativ 4 milioane de euro cu Grădina Zoologică. Primarul va fi anchetat de DNA într-un nou dosar !

Last Updated on februarie 9, 2016 Premierul Dacian Cioloș se pare că dorește o curățare reală a administrației locale. În ultimele zile Corpul de Contol al premierului a făcut publice mai multe rapoarte care scot în evidență nereguli la primăriile și instituțiile din țară.
Este și cazul primăriei din Brașov unde experții Corpului de Control au găsit nereguli grave în cazul schimbului de terenuri de la Grădina Zoologică. Primarul George Scripcaru este acuzat că nu a apărat la tribunal interesele orașului lucru ce a permis unei firme să câștige un proces cu Primăria. Pe baza procesului primarul a plătit 4 milioane de euro lucru considerat ilegal de Corpul de Control care a sesizat DNA-ul.

Raportul de control cu privire la prejudicierea Municipiului Braşov, ca urmare a unor demersuri întreprinse de către primarul acestuia, în vederea obţinerii dreptului de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 45.000 mp pe care este amplasată o parte a Grădinii Zoologice:

În temeiul dispoziţiilor art. 62 alin. (1) din Legea administraţiei pubiice locaie nr. 215/2001, republicată, potrivit cărora primarul reprezintă unitatea administrativ-teritorială în relaţiile cu alte autorităţi publice, cu
persoanele fizice sau juridice române ori străine, precum şi în justiţie, primarului municipiului Braşov, George SCRIPCARU, îi revine răspunderea pentru:

1)  nedepunerea întâmpinării de către Municipiul Braşov, în calitate
de pârât în dosarul nr. 693/197/2007, având drept consecinţe:

  • admiterea acţiunii formulate de reclamanţi şi dispunerea de către instanţa de judecată a ieşirii din indiviziune prin atribuirea imobilului, în totalitate pârâtului, cu obligarea la plata către reclamantă a unei sulte egalizatoare;
  • tergiversarea procesului, consecinţa principală fiind, plata, în plus, de la bugetul local, a unor sume de bani, respectiv a „folosului de tras” aferent utilizării terenului, precum şi a unei sulte egalizatoare calculată la un preţ aproape triplu faţă de preţul la care au fost efectuate, iniţial, schimburile de terenuri;

bfbfbfbffb

  • propunerea, în anul 2009, de aprobare, de către Consiliul Local al Municipiului Braşov, a unui schimb de terenuri „prin echivalent valoric de 1 la 2″ în condiţiile în care, potrivit „Ghidului cuprinzând preţurile orientative ale proprietăţilor imobiliare din judeţul Braşov”, pentru anul 2009, valoarea orientativă a terenurilor ce urmau a fi schimbate era aceeaşi, fiind amplasate în zona 4 a municipiului Braşov, respectiv strada Stejarului şi zona Timiş (prevăzute în anexa 4C din Ghid), respectiv de 45 EUR/mp. schimb care s-a efectuat la preţul unitar de aproximativ 242 EUR/mp, dezavantajos pentru Municipiul Braşov;
  • plata, în plus, din bugetul Municipiului Braşov, a unei sulte egalizatoare în cuantum de 4.166.725,50 EUR, calculată de instanţă pentru un preţ unitar de 251 EUR/mp, pe baza unui raport de evaluare extrajudiciară, întocmit în anul 2009, şi care nu a fost contestat de către primar, precum şi pentru plata, din bugetul Municipiului Braşov, a lipsei de folosinţă aferentă perioadei aprilie 2008 – iunie 2013 (aproximativ 5 ani), în cuantum total de 1.831.374,75 RON, ca urmare a tergiversării ieşirii din indiviziune şi implicit, a procesului.

[ads2]

La finalul raportului sunt făcute și propuneri:

În vederea valorificării aspectelor constatate în Raportul de control cu

privire la prejudicierea Municipiului Braşov, ca urmare a unor demersuri întreprinse de către primarul acestuia, în vederea obţinerii dreptului de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 45.000 mp pe care este amplasată o parte a Grădinii Zoologice, acesta va fi transmis instituţiilor competente în soluţionarea aspectelor expuse, inclusiv la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Braşov, pentru cercetarea posibilelor fapte de natură penală.

La Secretariatul General al Guvernului şi Cancelaria Primului – Ministru,

se va transmite, în copie, şi Sinteza raportului de control cu privire la prejudicierea Municipiului Braşov, ca urmare a unor demersuri întreprinse de către primarul acestuia, în vederea obţinerii dreptului de proprietate asupra terenului în suprafaţă de 45.000 mp pe care este amplasată o parte a Grădinii Zoologice.

Raportul poate fi consultat aici:

În aceste condiții îl mai votezi pe George Scripcaru primar pentru un nou mandat? Chiar nu găsim un om cinstit care să reprezinte Brașovul, cel mai frumos oraș din România?

Previous Story

RAT Brașov: Pentru 16 linii afli în timp real când ajung autobuzele în staţie

Next Story

Armin van Buuren vine la Untold Festival și în acest an